Знаете ли, че цял живот сте варили картофите погрешно?

Надали има човек на този свят, който да не е ял поне веднъж картофи в живота си. Повечето от нас наистина обичаме този дар от природата, консумирайки картофите по различни начини – печени, пържени, варени и т.н.

Но знаете ли, че най-вероятно досега сте варили картофите по напълно погрешен начин?

Преди да продължим, прочетете кога НИКОГА не трябва да ядете картофи.

Тези дни попаднахме на шокираща информация, че много от нас варят картофите по начин, който далеч не е правилен.

Нека познаем: след като сварите картофите, вие изливате водата от тенджерата, нали така? Е, точно тук е грубата грешка, която повечето хора правят.

Прочетете още: ЗНАЕХТЕ ЛИ, ЧЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ГОТВИМ КЮФТЕТАТА ПОГРЕШНО?

Експертите твърдят, че картофеният бульон, който повечето от нас изливат в мивката, е много полезен за здравето и крие страхотни ползи.

Дори в медицината картофеният бульон е познат като лек за множество проблеми. Смята се, че бульонът от варени картофи може да помогне при кашлица или хрема. Ето и кой е големият трик: докато варите картофите, надвесете се над тенджерата и подишайте от изпаренията. Но бъдете внимателни да не се изгорите, докато се лекувате по този начин!

Много хора препоръчват дори да пием от картофения бульон, ако случайно се оплакваме от физическа или психическа умора. Смята се, че водата от картофите може да облекчи както умората, така и високите нива на стрес. Освен това, бульонът от картофите може да се използва при мазоли по кожата или изравняване на тена.

Съветът на „Площада“: Търсиш ли си качествени дрехи втора ръка? Не пропускай да разгледаш предложенията на магазини „Мания“ – безспорният лидер на пазара у нас.

Важно! Трябва да се знае, че картофеният бульон има и някои противопоказания. Ако сте от хората, които имат непоносимост към картофи или ниска киселинност на стомашния сок, по-добре избягвайте. Същото важи за хората със захарен диабет и ниско кръвно налягане, които също би трябвало да стоят настрана от картофения бульон.

Как да изберем правилните картофи?

Ако сте решили да се лекувате с картофен бульон, трябва да подберете подходящи за това картофи. Опитайте се да изберете такива, които са равномерни на цвят и достатъчно твърди на допир. Ако по тях има „зелена зона“, по-добре изобщо не ги купувайте. Внимавайте и да няма влага по тях, защото това може да говори за високо съдържание на нитрати.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *