Кулинари съветват – забравете за хляб и лук в каймата за кюфтета

Забавно, но много домакини правят сериозни грешки, когато приготвят кюфтета, защото някои от съставките, които обикновено се добавят към това ястие, са неточни. В настоящия текст ще ви разкажем кои съставки следва да се избягват при приготвянето на кюфтета и какво може да се използва вместо тях.

Повечето жени все още следват съветите на по-старото поколение, когато става въпрос за готвенето на кюфтета, но е време да променим нашите гастрономични навици. Оказва се, че някои от съставките, които обикновено се слагат в кюфтетата, нарушават вкуса на месото.

Кулинарите потвърждават, че многото количество лук не следва да бъде добавяно към каймата, тъй като ароматът на този зеленчук заглушава аромата на месото. По този начин, общоприетото мнение, че лукът подобрява вкуса и сочността на кюфтетата, е само мит.

Разкриха рецептата на легендарните кебапчета и кюфтета от „Балкантурист“

Друга грешно използвана съставка е хлябът, който при пържене създава тъмна кора, вместо златиста. По-подходящо би било да включите зеленчук в сместа. Идеалният избор тук е картоф, който трябва да бъде настърган с най-финото ренде. Обикновено се добавя по един среден картоф към всеки килограм кайма. Може също така да се използва морков вместо картоф. Главното правило е да не прекалявате!

С умерените количества от гореспоменатите добавки може да създадете кюфтета с отличен външен вид и вкус.

Знаехте ли, че през цялото време готвим кюфтетата погрешно?

И няма нужда да прибавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на кюфтетата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвайте ни в Telegram ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *