Рецепта за виенски шницел, която ще очарова гостите ви

Малко са хората, които да не харесват хубавия виенски шницел. Но трябва и да кажем, че не всички умеят да ги приготвят така, както трябва.

Днес ще ви предложим рецепта именно за този тип шницели, която, вярваме, че очарова не само вас, но и гостите, на които ще я предложите. Сами ще видите, че изпълнението ѝ не е нещо сложно, но все пак ще трябва да се постараете да закупите хубави продукти и да спазвате начина на приготвяне. За да се получи наистина добре!

Ето и нужните продукти, които ще ви бъдат нужни за приготвянето на виенския шницел:

600 гр шницели

1-2 яйца

50 грама галета

черен пипер, сол

мазнина за пържене

Приготвяне:

Преди да започнете нарязването на месото, можете за малко да го сложите да се стегне във фризера. Така по-лесно ще го нарежете впоследствие. Почистете го от ципите. Сигурно знаете, че обикновено месото за шницел се приготвя от шол. Порциите трябва да бъдат нарязани напречно на мускулното влакно. Следващата стъпка е да начукате добре месото, като спазвате дебелина от половин сантиметър.

След това всяко парче трябва да бъде поръсено с черен млян пипер, овалено в яйце, а после и в галета. Следващата стъпка е да потопите в нагорещена маслена баня. Хубаво е мазнината в съда да е повечко, за да не ви залепне месото. Старайте се да е поне 3 сантиметра. Пържете до добиването на златист цвят, като времето е 1-2 минути на всяка страна. Оставете да се отцеди върху приготвена кухненска хартия или решетка.

От вас зависи каква гарнитура да предложите за вашия виенски шницел. Някои хора предпочитат картофи, докато други похапват по-лекичко и си приготвят любими зеленчуци. Решението е изцяло във вашите ръце.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *