Направо съм цар на барбекюто! С тази марината правя най-сочното и вкусно месо

Всички добре знаем, че добрата марината е задължителна, за да приготвите наистина вкусно месо. Лятото е сезонът на барбекютата, поради което често ни се случва да си хапваме сочно месце. Без обаче да го приготвим както трябва, месото може да стане сухо и безвкусно. А това далеч не е желан вариант, нали?

Сега с вас ще споделим една страхотна марината, с която можете да приготвяте сочно, вкусно и апетитно месо. Със сигурност вашите приятели ще ви питат за рецептата. Достатъчно е да мариновате месото за 40 минути, за да се получи. Разбира се – колкото повече, толкова по-добре.

Ето и нужните съставки за рецептата: 2 кг. свинско месо, 750 грама лук, 1 ч.л. смес от подправки за барбекю, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. кориандър, сол на вкус и 50-200 мл. олио.

Начин на приготвяне:

Вземете емайлирана купа и я напълнете с олиото. Сложете подправките и сол на вкус. Следва лукът да бъде обелен. Нарежете го на четвъртинки, но без да пипате „опашките“. Най-малката главичка лук нарежете и подправете със сол. Изтискайте сока от нея.

След това добавете целият лук и лучения сок в маринатата.

Нарежете месото на големи парчета. Ако сте взели агнешко, по-добре е парчетата да бъдат по-малки. Сложете месото в маринатата и объркайте. Лукът, който е на повърхността, обърнете с разрезите към месото. Заравнете добре.

Оставете месото да се закисне поне 40 минути в приготвената марината. Когато е готово, нанижете го на шиш, като редувате с парчета лук. Готови сте да действате и да печете. Добър апетит!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *