Как да почистим пилето от хормони и антибиотици преди готвене

Публична тайна е, че пилетата, които се продават по магазините, са бъкани с хормони и антибиотици. За съжаление, това е реалността в днешно време. Производителите прибягват до тези методи, като засега пред тях не съществува законова пречка да го правят. За нас остава да се оправяме както можем.

Знае се, че днес пилетата се оглеждат в големи птицеферми, където се тъпчат с различни хормони, за да растат още по-бързо. Същото важи и за антибиотиците.

Днес много модерни майки отказват да дават пилешко на децата си, притеснени от всички химически гадости, с които животните са пълни. Ако все още обаче готвите пилешко вкъщи, има някои хитринки, които да приложите. Ето няколко метода, с които бихте могли да поизчистите пиленцето от всичките хормони и антибиотици в него.

Метод 1

Сварете пилешкото трупче и изхвърлете бульона. Това се прави, защото след сваряване, именно в бульона ще се съдържат голяма част от всички онези вредни съставки.

Метод 2

Преди да подложите пилето на готвене, махнете вътрешностите му. По правило в бъбреците и черния дроб се натрупват много от токсините. Отървете се и от кожата, колкото и вкусна да става тя впоследствие. Там също се абсорбират химически агенти. Когато направите всичко това, чак тогава започнете да готвите.

Метод 3

Измийте пилешкото трупче, махнете вътрешностите му и го накиснете в разтвор. Този разтвор трябва да бъде направен от 2 с.л. готварска сол и сок от половин лимон, намиращи се в един литър вода. Нека трупчето бъде накиснато поне два часа. След това изцедете и сипете свежа вода. Накиснете за още два часа.

Метод 4

Накиснете трупчето за няколко часа в минерална вода. Така ще намалите не само хормоните и антибиотиците в него, но и ще успеете да направите самото месо по-меко. Изхвърлете след това водата и гответе. Колкото по-дълго е било накиснато, толкова по-добре.

Това са няколко идеи, чрез които можете да се отървете от вредните хормони и антибиотици, които слагат в пилетата. Пожелаваме ви приятно готвене!

loading...

One thought on “Как да почистим пилето от хормони и антибиотици преди готвене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *