Лимонова диета, която ще ви пречисти и ще ви отърве от 10 килограма

Представяме на вашето внимание лимонова диета, която наистина работи.

Както знаем, лимонът е отлично средство, когато се опитваме да отслабнем. Причината за това е фактът, че този малък и кисел плод действа много добре на храносмилателния тракт.

Лимоните съдържат около 7-8 процента лимонена киселина, което е далеч повече от останалите плодове. Това вещество успешно си взаимодейства с други ензими и киселини, което стимулира нашето храносмилане и отделянето на стомашните сокове.

Именно поради тази висока киселинност, даже малко парче лимон е в състояние да повлияе благоприятно върху процеса на преработване на храната и да намали риска от повишаването на захарта в кръвта.

Кората на цитруса пък от своя страна съдържа пектин, който в нашите стомаси се превръщат в жилав гел, обгръщащ стените на червата и не позволяващ на организма да поглъща захарта на твърде бързи темпове.

Експертите твърдят, че не е задължително да мерим храната до последния грам, но и не бива да прекаляваме с нея, разбира се. Просто включете към менюто си няколко супени лъжици лимонов сок или малко от меката част на плода.

Лимоновият сок трябва да пиете на гладно, а водата, с която се разрежда, да е със стайна температура, в никакъв случай да не бъдe студена. След изпиването на напитката устата се изплаква със слаб соден разтвор, за да се неутрализира действието на лимонената киселина върху зъбния емайл. Друг вариант е да пиете сока през сламка.

По време на лимонената диета може да си хапвате всичко в умерени количества и всеки ден да се пие лимонов сок, както следва:

1 ден – сок от 1 лимон и 1 чаша вода (пие се на гладно);

2 ден – сок от 2 лимона и 2 чаши вода;

3 ден – сок от 3 лимона и 3 чаши вода;

4 ден – сок от 4 лимона и 4 чаши вода;

5 ден – сок от 5 лимона и 5 чаши вода;

6 ден – сок от 6 лимона и 6 чаши вода;

7 ден – изцедете сока на 3 лимона и го налейте в трилитров буркан с вода, сложете лъжица мед и пийте от напитката през целия ден;

8 ден – сок от 6 лимона и 6 чаши вода;

9 ден – сок от 5 лимона и 5 чаши вода;

10 ден – сок от 4 лимона и 4 чаши вода;

11 ден – сок от 3 лимона и 3 чаши вода;

12 ден – сок от 2 лимона и 2 чаши вода;

13 ден – сок от 1 лимон и 1 чаша вода;

14 ден – изцедете сока на 3 лимона и го налейте в трилитров буркан с вода, сложете лъжица мед и пийте от напитката през целия ден.

loading...

5 thoughts on “Лимонова диета, която ще ви пречисти и ще ви отърве от 10 килограма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *