Тези ястия стават по-вкусни, приготвени с масло

През последните години маслото бе обявено за враг номер едно на човешкото здраве, що се отнася до храните. На консумацията на масло са приписвани вреден холестерол, сърдечносъдови заболявания, проблеми с черния дроб. 

Последните изследвания доказват обаче, че трансмазнините в маргарина могат да са много по-опасни.

Ако готвите редовно с масло, е гарантирано поне, че ястията ви ще станат много по-вкусни и по-пухкави. В тази статия ви представяме идеи за ястия, които със сигурност ще станат много по-вкусни, ако ги приготвите с масло. 

Печива

Питка, баница, кифлички, всичко е по-вкусно. Хваща хрупкава коричка и е по-сочно. Маслото осигурява превъзходен вкус и гладка текстура на сладки и солени печива, за разлика от приготвените с маргарин. 

Сосове

Ако приготвяте салати, супи, месо, с масло си гарантирате лъскавина и пухкав завършек. Сосовете, дори тези с домати, винаги са по-вкусно с масло. 

Бутер тесто

Ако приготвяте домашно бутер тесто, добавете масло. За хубаво многолистно тесто трябва наситена твърда мазнина.

Кремове и глазури

Прекрасно е, когато в сладкарството се използва масло. Ефектът от приготвените кремове и глазури е много по-добър от този при приготвяне с маргарин.

Кафяво масло

Кафявото масло се приготвя, като се разтапя краве масло на котлона. От него се отделят твърдите частици. Може да се използва за бисквити, кексове.

Топинг за пържоли

Когато извадите от фурната пържолите, поставете кубче масло. То ще се разтопи и ще придаде приятна сочност на месото. Добавете и подправки за по-изискано ястие.

Съгласни сме, че маслото не винаги е най-здравословната идея за кулинарна съставка. Няма обаче да ви навреди, ако от време на време го използвате в кухнята.

loading...

4 thoughts on “Тези ястия стават по-вкусни, приготвени с масло

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *