НАЙ-ЛЕСНИТЕ и ХРУПКАВИ пържени картофи (рецепта + видео)

Надали има човек, който да не обича пържени картофи. Може да се каже, че някои от нас направо са си израснали с това изкусително ястие, което много от днешните майки отричат заради вредата от пържените храни. Но това е една друга тема, в която днес няма да навлизаме.

Та пържените картофи със сигурност са любима храна и на малки, и на големи. Как обаче да постигнем съвършеното им приготвяне? Да бъдат идеално хрупкави и с перфектна дебелина?

Тук идваме ние на помощ, защото не само сме ви подготвили няколко съвета, но дори открихме и видео, в което нагледно се демонстрира как се прави идеалната рецепта.

И така. Най-важното е, че няма нищо сложно. Трябва само да обелите картофите и да ги нарежете на парчета с дебелина на кутре. Имайте предвид, че дебелината е изключително важна, за да постигнете идеалното изпържване и хрупкавина впоследствие.

Измийте нарязаните картофи и ги сложете в мазина, но на средна температура. Когато са готови, но все още не са получили издайническия кафеникав цвят, ги отстранете от котлона и ги оставете да изстинат. Когато са охладени, отново ги поставете в мазнина, но този път на висока температура и ги пържете, докато покафенеят, но съвсем леко. Може да са нужни две минути, може и повече, само внимавайте да не ги загорите.

Отстранете от котлона и изсипете пържените картофи върху домакинска хартия, за да попие мазнината. Поръсете със сол и сте готови. Бон апети!

loading...

3 thoughts on “НАЙ-ЛЕСНИТЕ и ХРУПКАВИ пържени картофи (рецепта + видео)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *