Най-вкусното гювече, което някога сте опитвали – приготвя се супер бързо и е изключително апетитно

Гювечето е любима храна на много от нас, а хубавото при него е, че се приготвя бързо, става много вкусно и може да се експериментира със съставките, за да се получи истински кулинарен шедьовър.

Днес ще Ви запознаем с кулинарното вълшебство на селското гювече с колбас и сирене. Приготвя се много бързо, става изключително апетитно и е особено подходящо ястие, което да приготвите за семейна вечеря, без да се налага да прекарвате часове в кухнята. Гарантирано е, че всички ще останат доволни още щом доловят аромата на това прекрасно ястие!

За приготвянето на най-вкусното гювече са Ви необходими: сто грама колбас, два броя яйца, сто грама сирене, петдесет грама кашкавал, петдесет грама свинско филе или бекон, един домат, двадесет грама масло, чубрица и сол на вкус.

Начин на приготвяне: дъното на гювечето се намазва добре с маслото. Доматът се измива добре, обелва се и се нарязва на полумесеци, след което се поставя като основа в гювечето. Останалите продукти се нарязват на тънко и се поставят един върху друг до изчерпването им. Отгоре слагаме кашкавал, който можем да настържем или да нарежем на тънки филийки и да го поставим върху продуктите, така че да се покрият добре. След като сме настъргали или нарязали кашкавала, чукваме върху него две яйца и поръсваме със сол и чубрица на вкус. Загряваме фурната на 170 градуса и оставяме гювечето да се пече за около половин час. При сервирането можем да поставим една люта чушка върху гювечето, която със сигурност ще засили апетита Ви! Приятно хапване!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *