Вместо да изхвърляте стария хляб, направете си вкусна баница

Не е никак случайна приказката, че е грехота да се изхвърля хляб. Дори и една малка трошичка от него! Именно поради това, има много идеи какво да направите със стария хляб, който ви е останал. Повечето хора бързат да го изхвърлят, но истината е, че можете да сторите много хубави неща с него.

Сега ще ви предложим една практична рецепта, с която можете да си направите домашна баница, използвайки старите си филии хляб. Така можете да сторите нещо полезно с него, защото наистина е грехота да се изхвърля, при толкова много бедни по света.

Рецепта за баница със стар хляб

Нужни са ви следните продукти: хляб, 3 яйца, 1 кисело мляко, 1 бакпулвер, 250-300 гр. сирене, 4-5 с.л. брашно, 5-6 с.л. зехтин, сол

Начина на приготвяне: Намажете една тава с мазнина, като там наредете филиите. Където останат празнини, запълнете ги с още хляб. Хубаво е хлябът да бъде нареден максимално плътно. Ако това не е така, във фугите ще влезе заливка, която след това може да залепне върху дъното на тавата, което да доведе до проблеми при измиване.

Останалите продукти трябва да смесите и да разбъркате добре в тава, която е подходяща за целта. Намерете една по-голяма лъжица, вземете от получената заливка и поръсете върху наредения в тавата хляб. Правете го, докато не се покрият всички филии. Сложете „баницата“ в предварително загрята фурна и печете.

Така ще имате една вкусна баница от стар хляб, с която да нагостите своите близки. Помнете, че наистина е грях да се изхвърля храна. По света има милиони бедни и гладни, които нямат нашия късмет. Именно заради това, добре е да пазим храната си.

loading...

One thought on “Вместо да изхвърляте стария хляб, направете си вкусна баница

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *