ДЕВЕТ литра сок от ЧЕТИРИ портокала? Да, възможно е! Вижте как! (РЕЦЕПТА)

Ето на това му се казва добра рецепта! Не можахме да повярваме, когато я открихме и трябваше да я прочетем няколко пъти, за да сме сигурни, че е реална. Оказа се съвсем истинска и постижима, затова бързаме да я споделим с вас. Вижте как да си приготвите 9 литра сок от само 4 портокала. Точно така!

Бързаме да уточним обаче нещо важно: както можете да предположите, не става въпрос за прясно изцеден сок. Математиката просто не излиза за нещо подобно. Но пък сокът в кутии, който купуваме, също не е прясно изцеден и също съдържа какви ли не „подобрители“. Затова най-добре да си го приготвим у дома – излиза и по-евтино, и по-вкусно.

Първо измийте добре портокалите, най-добре ги накиснете във вряла вода. След това ги сложете във фризера, най-добре за цяла вечер. На другия ден, без да белите портокалите, ги смелете в кухненски робот. Изсипете парченцата в голям съд и ги залейте с 3 литра студена преварена вода. Оставете така за 10-ина минути.

Следващата стъпка е да прецедите сока през гевгир, а след това през ситна цедка. Към прецедения сок добавете 6 литра вода, 1/2 кг мед или 800 грама кафява захар и 30 грама лимонена киселина. Разбъркайте добре всичко и разсипете в подходящи бутилки. Оставете за около час и след това сокът е готов за консумация.

Ако пък се чудите какво да правите с парченцата, които са ви останали при прецеждането, можете да ги превърнете във вкусно портокалово сладко. Добавете захар на вкус и 1 ч.л. лимонена киселина, сложете на котлона и разбърквайте, докато се сгъсти.

Да ви е сладко!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *