Любима рецепта на Шеф Манчев – разтапящо се свинско бон филе по кардиналски

Шеф Иван Манчев е един от най-известните кулинари на България. Той често участва в различни телевизионни формати, а освен това притежава и няколко успешни ресторанта у нас. Наскоро той издаде и собствена книга с избрани рецепти, които да пробвате вкъщи.

Днес ще ви представим една от любимите рецепти на Шеф Манчев. Става въпрос за т.нар. разтапящо се свинско бон филе по кардиналски. Хубавото на тази рецепта е, че тя не е никак трудна. Но пък е много вкусна и апетитна. Ако го направите както трябва, месото буквално ще се разтапя в устата ви.

За да приготвите това ястие, нужни са ви следните продукти: хубаво свинско бон филе, малко гъши дроб, пушено сирене, бекон или прошуто, черен пипер и сол по личен вкус, както и олио или зехтин. Не уточняваме грамаж, защото ще ви оставим сами да прецените.

Първата стъпка е да разрежете бон филето на две. Бъдете внимателни, защото трябва да го разтворите и да поставите във вътрешността му други продукти, предупреждава Шеф Манчев.

Когато разрежете месото, трябва да го начукате добре. След това поръсете с черен пипер и сол. Можете да го оставите да престои. А ако желате, направо подредете другите продукти.

В средата на бон филето поставете малко парче гъши дроб. Трябва да е малко, защото гъшият дроб има силен вкус. Ако прекалите, ще притъпите вкуса на подправките и останалите неща. Върху гъшия дроб наредете 3-4 кръгчета от пушеното сирене. Върху тях поставете тънко парче бекон или прошуто. Ако обичате, най-спокойно можете да добавите и гъби.

Общо взето, това е! Сгънете бон филето като плик. Бъдете сигурни, че продуктите остават добре загърнати в него. Поставете го в тавичка, намазана с мазнина. Поставете в загрята фурна. Печете на максимум 200 градуса, но за предпочитане са 180. Добавете малко вода в тавата.

Това е една от рецептите на Шеф Иван Манчев, които можем да ви представим. Желаем ви добър апетит!

Още изпитани Кулинарни рецепти ще откриете на Gotvarstvo.Net – Вашият кулинарен помощник!

loading...

One thought on “Любима рецепта на Шеф Манчев – разтапящо се свинско бон филе по кардиналски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *