Сутрешните навици, заради които пълнеем

Чудите ли се понякога на какво се дължи качването на килограми? Уж не ядете много, уж ходите пеш до работа, но онези излишни няколко килца продължават и продължават да си стоят по тялото ви. Защо пълнеем? Дали не се дължи на няколко вредни навика, които допускаме сутрин?

Спите твърде дълго

Знаем, че малкото сън вреди на килограмите, защото води до поява на хормона кортизол, който е отговорен за преяждането. Другата крайност обаче също не е добре, защото според проучване редовното поспиване, продължаващо над 10 часа, води до напълняване. Опитвайте се да спите между 7 и 9 часа за оптимално здраве.

Тъмна сутрин

Когато се събудите, първо ставате да си направите кафе, влизате в банята и изобщо използвате всякакви методи за разсънване, но задължително на спуснати завеси. Според изследванията обаче утринното слънце помага на тялото да се събуди, освен това спомага за засилване на метаболизма. Така че не се лишавайте от сутрешната светлина в дома и тялото си.

Разхвърляно легло

Няма да повярвате, но дори неоправеното легло вреди на килограмите. Според американско проучване, човек спи по-добре, когато ежедневно си оправя леглото. Както знаем, здравият сън е предпоставка за доброто тегло.

Не се теглите

Повечето хора не искат да се теглят всеки ден от страх какво ще им покаже кантарът. Само че точно това може да се окаже най-краткият път към постигане на желаното тегло. Качвайте се на устройството всеки ден, като препоръчваме това да е сутрин, когато е най-точното измерване.

Закусвате скромно

„Закуската си изяж сам, обяда раздели с другаря си, вечерята дай на врага си.“ Ако и вие сте чували тази поговорка, защо тогава закусвате бързо и на крак, а понякога даже пропускате първото хранене за деня? Не пропускайте да заредите тялото си с енергия още от сутринта, а ако имате нужда от идеи, вижте какво писахме наскоро за ползите от ЕТО ТАЗИ ЗАКУСКА.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *