Това е индийската диета, с която бързо ще отслабнете

Т.нар. индийска диета е един чудесен начин да пробвате да отслабнете. Не се притеснявайте – едно от нейните основни правила е да не гладувате. Целта е да приемате по малко количество храна по 4 или 5 пъти дневно.

Важно е да не пропускате закуската, защото тя е важна част от диетата. А и по принцип за здравословното хранене, както би ви казал всеки лекар.

Ето и някои основни правила при индийската диета:

Яжте плодове

Преди обяд или вечеря, хапнете по един плод. Така ще си набавите достатъчно фибри и ще се отървете от големия глад, който ви гони. Дори и да работите, просто сложете един плод в чантата си и го изяжте когато е удобно.

Ограничете месото

Дори и много да обичате да похапвате месо, хубаво е да поограничите неговия прием. Наблягайте на неща като зеленчуци, ядки, леща и ориз. При индийската диета от голяма важност са подправките. При всяко ядене добавяте къри, куркума или канела. Смята се, че те стимулират метаболизма да работи по-бързо. Но месото не е напълно забранено. Два-три пъти в седмицата можете да похапвате пилешко или риба. Но недейте да консумирате едно и също ястие два последователни дни. Целта е да приемате различна енергия от всяко ядене. Старайте се да се зареждате с различна енергия, казват индийците.

Забравете за алкохола и газираното

Повечето хора обичаме алкохол и газирани напитки, но индийската диета ги изключва. Заменете ги с чай и вода, но не минерална, а преварена или филтрирана. Индийците смятат, че газираното предизвиква глад и кризи на организма. Избягвайте ги.

Температура на ястието

В Индия вярват, че храната не бива да бъде нито много гореща, нито пък студена. Стремете се нейната температура да е близка до тази на тялото.

Колко храна да ядем?

Тук трябва да внимавате! Не бива вашата чиния да е препълнена, но нито пък празна. Яжте достатъчно, за да бъдете заситени, без да преяждате или да останете гладни.

Хранете се бавно

Когато се храните, никога недейте да бързате. При храненето нямаме бърза работа! Яжте бавно, без да изпитвате стрес или напрежение. Така ще се чувствате сити по-дълго време. Дори и когато сте на работа, правете опит да не се храните твърде бързо.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *