Сигурно дори не сте подозирали, че водата от ананас има подобно действие

Знаехте ли, че водата от ананас има купища полезни свойства? Този еликсир на природата може да свърши чудеса за вашето здраве, стига да се възползвате от него. Нека да разгледаме по-подробно.

Още от древни времена ананасът е използван и в медицината, заради множеството си приложения в нея. Неговите полезни съставки могат да си предпазят от много заболявания. Наситеният му и плътен вкус пък го правят толкова приятен за консумация.

Този плод има високо съдържание на храносмилателни ензими и антиоксиданти, казват диетолозите. Те спомагат за важния процес на детоксикация на органите. Освен това, ананасът е богат и на фибри, витамини и минерали. Те спомагат за нашето физическо и умствено състояние.

Не са малко хората, които консумират директно този вкусен плод, докато други предпочитат да си го направят на едно хубаво и вкусно питие.

Ускорява се отслабването

Водата от ананас добива сериозна популярност и заради своето действие, спомагащо отслабването. Не е панацея за горене на мазнините, но определено спомага за процеса на отслабване.

Няколко важни неща за отбелязване:

  • водата от ананас има ниско съдържание на калории и засищащо действие
  • тя потиска глада, като не води до напълняване и ускорява детоксикацията
  • присъстващите в нея диетични фибри подобряват процеса на храносмилане и контролира нивото на холестерола
  • водата от ананас осигурява на организма глюкоза като източник на енергия. По този начин се спомага поддържането на холестерола

Детоксикация на черния дроб

Водата от ананас съдържа ензими и антиоксиданти, които представляват един отличен начин за подобряване на функцията на черния дроб. Стимулира се отделянето на отпадните вещества, които са задържани в тъканите.

  • Пречистващото й действие подобрява процеса на филтриране на кръвта, който е изключително важен за пречистването на токсините.
  • Антиоксидантите във водата от ананас спомагат възстановяването на клетките и ги защитават срещу уврежданията на свободните радикали.

Това са някои от най-важните свойства на водата от ананас. Съветваме ви да използвате неговите полезни свойства и да му се наслаждавате, защото това е наистина един прекрасен плод и дар от природата.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *