ВЕЛИКО! Когато Любо Пенев вкарва ТРИ ГОЛА на колоса Реал Мадрид! (ВИДЕО)

Любослав Пенев е един от най-успешните български футболисти в чужбина. Той е шампион на Испания с Атлетико Мадрид, като освен това е играл още за отборите на Валенсия, Селта и Компостела.

Пенев има повече от 100 гола в испанското първенство, което е наистина впечатляващо постижение за играч, идващ от България. Заедно с Христо Стоичков, той е най-успешният български футболист в шампионата на Испания.

За Любо Пенев винаги ще остане паметна страхотната победа с 5:1, която Селта записва над Реал Мадрид на своя „Балаидос“. Тогава „Ел Голеадор“ се превръща в първият и единствен български футболист, който успява да отбележи три гола във вратата на най-успешния клуб в цялата история на футбола.

ВЕЛИКО! 100-те гола на Христо Стоичков за Барселона в едно видео!

И до днес Любослав Пенев е сред най-уважаваните българи в Испания. Той е шампион и носител на Купата с Атлетико Мадрид, като освен това е бил и капитан на друг от големите грандове в страната – Валенсия.

Няма никакъв спор, че той е сред най-успешните български играчи на всички времена. Именно негов е финалният пас, който извежда Емил Костадинов за решаващия втори гол срещу Франция на „Парк де Пренс“ през 1993 година. За съжаление, Любо пропуска Световното първенство в САЩ, тъй като е болен от рак.

В последствие Пенев стартира и треньорска кариера, като дори е начело и на националния отбор на България.

Припомнете си неговите страхотни три гола срещу Реал Мадрид с екипа на Селта:

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *