Страдате от безсъние? Тази билка със сигурност ще ви помогне

На всички ни се е случвало да имаме периоди, когато просто не можем да заспим. По-притеснително е, ако тези периоди са дълги и уморителни. Това може да повлияе сериозно на нашето здраве. Но какво можем да направим в такава ситуация?

Едно от решенията е вашият лекар да ви предпише приспивателни. Това обаче не е толкова хубаво, защото човек лесно се пристрастява към сънотворните. Може да се окаже, че в бъдеще изобщо няма да можете да заспите без тях. А наистина ли искате да ползвате приспивателни до края на живота си?

Друг от вашите варианти е да се доверите на народната медицина. В природата има множество билки и растения, които могат да повлияят положително при такъв проблем. Например, всички знаем, че лавандулата и лайката могат да ни успокоят и да ни помогнат да заспим. Тези две растения обаче бледнеят пред маточината, която е най-добрият ви избор в подобна ситуация.

Маточината има страхотното свойство да елиминира нервното напрежение, стреса и чувството на тревожност. Тя влияе успокояващо и при чувство на възбуда, което също би ви помогнало да заспите и да имате добър сън. По принцип маточината е включена като съставка в много лекарстви, помагащи именно за по-бързо заспиване и по-хубав сън. За да бъде обаче най-успешна в своето действие, маточината трябва да се приема в чист вид.

Чай от маточина можете да си купите от всяка една аптека. Ако умеете, можете дори да си я наберете сами. Тя вирее свободно из природата. След това просто трябва да я изсушите.

При чувство на напрегнатост или тревожност, приемайте чай от маточина и през деня. Но внимавайте количеството да не е голямо, защото иначе може да ви се приспи по време на работа. Ако жадувате за спокоен и дълбок сън, направете си чай от маточина около половин час преди лягане. Добра идея е да я комбинирате с други билки, като например жълт кантарион, лайка и лавандула. Така ефектът ще бъде още по-силен.

loading...

One thought on “Страдате от безсъние? Тази билка със сигурност ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *