Най-силната българска билка, която лекува около сто болести

Смрадлика – това безспорно е една от най-силните български билки. Вярва се, че тя лекува безброй болести. Смрадликата е сред най-мощните антисептици, които природата ни предлага. Лекарите я препоръчват на родилките.

Тази билка има силно подчертан антибактериален ефект. От хилядолетия хората познават силата на смрадликата и не спират да ѝ се доверяват. И определено има причини за това.

За първи път предците ни са забелязали нейната голяма сила, когато са я прилагали върху животните. Виждайки колко добре действа тя, те са започнали да я употребяват в своите отвари. Освен че лекува много болести, смрадликата има и подмладяващ ефект.

Не е никак случано, че билката се препоръчва горещо на жените, които трябва да раждат. Когато се правят промивки с нея, раните от раждането зарастват по-бързо, казват хората.

Смрадликата е билка, която действа много силно и при неприятни случаи на херпес и афти. Опитайте и сами ще видите, колко силно действа това растение, когато се приложи при подобни случаи. Ако имате афти, което може да бъде много неприятно и болезнено, жабурете се със смрадлика няколко пъти дневно. Бързо ще забележите подобрение.

Билката действа много добре и при случаи на гъбички и бактерии. Правете си компреси и билкови бани. Така ще се справите с гъбичките за нула време.

Ако имате гъбички по краката, накиснете ги в леген с хладка отвара от смрадлика. Тя ще спре тяхното развитие и ще излекува пораженията от тях.

loading...

2 thoughts on “Най-силната българска билка, която лекува около сто болести

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *