Откакто една приятелка ми каза, всеки ден разтривам лицето си със суров картоф

С учудване разбрах, че една близка моя приятелка всеки ден разкрива лицето си със суров картоф. Стана ми любопитно и я попитах защо го прави. Тя ми отговори, че по този начин поддържа кожата на лицето си в перфектно състояние и се бори с хиперпигментацията. Или казано по-просто – с тъмните петна по лицето.

Хиперпигментацията може да се появи не само с възрастта, но и заради фактори като лоша функция на черния дроб, следи от акне и други. Понякога е и просто безобидна реакция на кожата, но въпреки това неприятна за окото и самочувствието.

Предлагаме ви пет природни средства, с които бихте могли да преборите хиперпигментацията по напълно естествен път, без да ползвате скъпи козметики.

Сурови картофи

В картофите се съдържат множество полезни вещества, включително и така ценния витамин В. Той активира обновяването на кожните клетки. В картофите има и никотинамид, който е известен със своето свойство да изсветлява. Препоръчително е да разтривате лицето си с парче суров картоф между три и четири пъти дневно. Правете го в продължение на поне десет минути. Ако кожата ви е прекалено суха, можете предварително да навлажните картофа с вода.

Естествено кисело мляко без добавки

Натуралното кисело мляко е супер избор в борбата за по-добра кожа на лицето. Този еликсир на природата съдържа млечна киселина, която успешно (и нежно) ексфолира и омекотява кожата. Също така, изсветлява и петната. Ако искате ползваното от вас мляко да бъде максимално ефективно, тогава го нанесете върху тъмните петна като маска и оставете за поне 20 минути. Скоро ще забележите ефекта от това.

Алое

Лечебното алое е друго чудесно средство за битка с хиперпигментацията. А също и при други кожни проблеми. В алоето се съдържат ензими, които премахват мъртвите клетки. А също така и активират регенерацията на кожата, подпомагайки ви в борбата с петната. Козметиците препоръчват да използвате сок от листа на алое буквално всеки ден.

Ябълков оцет

В ябълковия оцет има цял един комплекс от естествени вещества, които почистват и обновяват вашата кожа. Нанесете от оцета върху петната, използвайки памук. Извършвайте редовно процедурата в продължение на месец. Ако кожата ви е твърде чувствителна, а използвате чист оцет, можете да си причините изгаряния. Поради това разреждайте с малко вода.

Куркума

Куркумата е не само една чудесна подправка, но и страхотно средство за по-добра кожа. Тя има и силен противовъзпалителен ефект. Спокойно можете да си правите маска от куркума поне веднъж седмично. Така не само ще подобрите кожата си като цяло, но и ще се справите с тъмните петна.

Е, както виждате, можете да използвате много други хитринки, различни от обикновения суров картоф. Пожелаваме ви успех с процедурите!

loading...

One thought on “Откакто една приятелка ми каза, всеки ден разтривам лицето си със суров картоф

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *