БРАВО! Ученици ходят на училище с народни носии!

Второкласници от столичното 3-то СУ „Марин Дринов“ ще бъдат пременени в народни носии. Децата ще обличат традиционните български одежди заради европредседателство ни на всеки първи понеделник от месеца. Идеята е на тяхната учителка Даниела Цанкова.

17 ученици от 2 „а“ клас, техните родители и учителката им решили да посрещнат чуждестранните делегати по любопитен начин.

„Решихме всеки първи понеделник от настъпващия месец да бъдем на училище в час в национална носия със български шевици на гърдите. Идеята ни е, че няма как да станеш добър европеец, ако не си не си първо добър българин“, разказва Даниела Цанкова, начален учител в 3-то СУ „Марин Дринов“, цитирана от БНТ.

Миналата седмица учениците за пръв път облякоха носиите, по изключение в сряда, тъй като 3 януари бе първият ден след ваканцията. Парите за ризите с шевици са осигурени от родителите, учителката пък сама ушила поясите и престилките.

Второкласниците и тяхната учителка имат още една идея. „Всички министри и евродепутати, които ще ни посетят, да заседават с българска национална носия“, заяви Цанкова.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *