Кой открадна предсказанията на феномена Слава Севрюкова?

Руслан Русев, единственият художник в България, който изработва картините си от житни класове и билки, е потомък на легендарната ясновидка Слава Севрюкова. Той е неин внук и до ден днешен живее и работи в селската ѝ къща край Своге.

Русев е роден през 1952 г. в София. Дълги години работи като ръководен кадър в сферата на „Балкантурист“. Владее три езика.

„Баба ми Слава е сестра на моя дядо. Т. е. по втора съребрена линия аз съм неин внук. Спомените ми от нея са доста епизодични, защото тя живееше на друго място, а и често бе доста ангажирана със срещи и пътувания, в това число и зад граница. Доста пребиваваше в Русия, участваше в различни експерименти и изследвания на база нейната пророческа дарба. Случи се обаче едно голямо съвпадение, при което датата на моята сватба съвпадна с нейния рожден ден (5 декември). Това бе една голяма случайност или пък не, предвид това, че години по-късно ми се яви насън. А и после по стечение на обстоятелствата се преместих да живея и работя в едно село около Своге точно в къщата, която бе лично нейна собственост“, разказва внукът на Севрюкова. На сватбата му навремето тя му направила предсказание, че за него тежките дни тепърва предстоят. Излязла права, защото му се родил син, който после починал от сърце, като дори проф. Чирков не могъл да го спаси.

Излезе наяве забравено пророчество на Севрюкова кога България ще е във възход, Ванга също го е казала

Русев за пръв път дава яснота какво се е случило и с наследството на невероятната ясновидка, като уточнява, че общо 26 души носят кръвта ѝ по различни роднински линии. „Апартаментът и всичко, което бе нейна собственост, бе поделено поравно между всички наследници. Но трябва да се каже, че то не бе много. Когато баба почина, повечето роднини бяха в провинцията, където живеят. Реално моите баща и чичо им се обадиха и задействаха всичко. Впоследствие мен ме натовариха да организирам продажбата като по-образован. Минахме през нотариус, всичко както си трябваше“, разкрива внукът на ясновидката пред „Ретро“.

Известно е, че навремето Слава е живяла в схлупена къщичка в кв. „Овча купел“, а после е била компенсирана с апартамент наблизо, който обитавала до последно. „Когато се спомина, заедно с роднините отидохме в апартамента и видяхме, че почти всичко, което тя притежаваше, а то не беше много – най-различни книги, едно скромно легло, стол, маса, бяха изнесени нанякъде. Не знам за хората, които са я посещавали преди това, с кого е имала своите уговорки и за какво. Казвам ви какво заварихме, когато отидохме с роднините. Какъв музей да направим и с какво?“, възмущава се наследникът на феномена.

Слава Севрюкова предупредила – Третата световна война тръгва от Светите земи

Най-ценното от изчезналото наследство обаче са записките на Севрюкова, в които тя е записала своите предсказания. „Те реално изчезнаха. Някои допускат, че са останали при доц. Иво Лозенски – физикът, с когото тя работеше. Но той също почина наскоро и сега нищо не се знае кое къде е вече и у кого е“, споделя Русев.

В къщата ѝ край Своге, която е все още в автентичния си вид, внукът на Севрюкова изработва своите целебни картини с естествени материали. Дори лекари, светила в медицината, ползвали неговите творби в кабинетите си, защото имали истински лечебни сили.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвайте ни в Telegram ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *