Неприятна миризма на тялото и краката? Най-вероятно ви липсва този минерал

Изпускането на миризми от тялото е нормален процес и не представлява проблем при обичайни обстоятелства. Трудностите възникват, когато хората страдат от изразителна неприятна миризма, която може да създаде забележим дискомфорт.

Хората, които осъзнават, че се сблъскват с интензивна телесна миризма, понякога се оттеглят от социални ситуации, поради страх от осъждане. Въпреки че изглежда като проблем от второстепенно значение, последиците могат да бъдат значително неприятни.

Използването на дезодоранти и ароматизиращи спрейове е полезно, тъй като замаскират неприятните аромати, но не решават корена на проблема.

Затова е важно да разберете причините за необичайната телесна миризма, допълнително към прилагането на такива продукти.

Съвсем естествено, най-важният стъпка е да поддържате висок стандарт на лична хигиена, което се подразбира от само себе си.

Места като краката, подмишниците, гърдите и интимната област са по-склонни към неприятни миризми поради по-висока влажност и бързо размножаващи се бактерии.

Неправилното хранене и липсата на цинк в диетата са фактори, които могат да причинят неприятни аромати, тъй като цинкът играе важна роля в детоксикацията на организма.

цинк
Липсата на цинк може да доведе до неприятна миризма в тялото и краката

Телесната миризма може да бъде предизвикана и от определени заболявания като бъбречни проблеми, гъбични инфекции, чернодробни заболявания и други.

Съветът на „Площада“: Ако страдате от подобен проблем и смятате, че имате недостиг на цинк, разгледайте ТУК предложенията на аптеки „Витания“.

За да се справите с неприятните аромати, насочете се към балансирането на нивата на цинк в организма си (под условие, че нямате посочените заболявания).

Постарайте се да поддържате здравословна и разнообразна диета, като избягвате нехранителни и мазни ястия. Ограничете консумацията на алкохол, кафе, кимион и чесън.

Избягвайте носенето на едни и същи дрехи повече от веднъж, особено по време на лятото, и предпочете памучни тъкани за дрехи и чорапи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвайте ни в Telegram ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *