Лили Димкова навърши 90 години. Ето какво съветва за дълголетие

Лили Димкова е дъщерята на великия български лечител Петър Димков. Приживе той е един от най-големите специалисти по дълголетие у нас. Оставя след себе си книги, които се превръщат в безценен източник на знания. Много негови рецепти и съвети се използват и до днес.

Самата Лили Димкова се превръща в успешен художник, но също като баща си, знае много за дълголетието. Това се потвърждава и от възрастта ѝ – тя навърши 90 години, като все още е жива и здрава. Е, да – има проблеми, но това е напълно нормално за тези години. Нейният син, който също се казва Петър Димков, подобно на дядо си, е доктор и специализира като ирисолог.

Лили Димкова има много съвети за по-здравословен начин на живот. Например, тя съветва преди хранене да дишаме дълбоко, като всеки ден си мием очите по 25 пъти.

Да мислим положително за храната

Десет дълбоки вдишвания, три пъти на ден преди хранене, казва Лили. Тя съветва да дъвчем максимално добре храната и да влагаме в нея положителната мисъл, че ще ни даде така нужните сили. Не забравяйте, че това е основната причина да се храним, а не просто да се натъпчем. Важно е винаги да слушаме сигналите, които тялото ни дава. Самата Лили Димкова казва, че още от малка е вегетарианец и не консумира месо. Обаче казва – ако ви се хапва месо, хапвайте, не се ограничавайте.

Лили Димкова, дъщерята на Петър Димков, разкрива тайните му

Чудесата на билката Бял равнец

Лили споделя, че приживе нейният баща е казвал – билката Бял равнец пречиства организма, но и кръвта. А чистата кръв е много важна. Ако нашата е такава, ще имаме чисто тяло – и физически, и духовно. Но казва, че не трябва да прекаляваме с билките.

Лили Димкова казва: „Когато сутрин отпивам вода, казвам си – „Сила и светлина за ума, живот за сърцето, здраве за тялото“.

Съветът на Ploshtada.com: Ако искате да бъдете здрави и жизнени, последвайте линка и се запасете с качествените витамини и минерали на лидера в сферата Vital Concept.

Билката Бял равнец е позната още от древността. Има легенди, че войниците са я носили със себе си, изсушена, за да третират раните си след битка. Ако си направите чай от Бял равнец, той ще подобри функцията на жлъчката и черния дроб. Ще помогне за преодоляване на инфекциите. Според народната медицина, чай и запарка от тази билка могат да помогнат при спазми в корема, възпаления на червата и болезнено газообразуване.

Известната осемдневна диета на лечителя Петър Димков

Когато консумираме Бял равнец, билката неутрализира стомашните киселини и подобрява функциите на стомаха. Освен това, може да предпази от вътрешни кръвоизливи и да подобри възстановяването след вътрешно кървене. Помага и за по-добро функциониране на дихателната система. Има въздействие (положително) върху работата на костния мозък.

Лили Димкова съветва, че за една чаша чай от Бял равнец е достатъчно да се подготвим с една препълнена лъжичка билкова маса. След това залейте с 250 мл. вряла вода, а когато изстине, се прецежда. За нея е закон да пие от този чай – това е тайна на здравето.

Да мием очите всяка вечер

А относно миенето на очите? Лили Димкова казва, че всяка вечер трябва да плискаме лицето с вода със стайна температура. Очите трябва да са затворени. Тя казва – 12 пъти върху едното, 12 пъти върху другото. След това повтаряме – 13 пъти на едното, 13 пъти на другото. Общо – по 25 пъти на всяко око. Това ще изчисти очните дъна. „Аз го правя цял живот“, казва щерката на Петър Димков.

Прочетете още: Убиец на мазнини! Диетата на Петър Димков, която сваля 10 кг за 8 дни

Едно от най-важните неща – да бъдем добри хора

Лили Димкова е категорична – добротата е ключ към щастливия живот. „За да сме здрави и красиви, преди всичко е нужно да сме добри“, казва тя. Уверена е, че това се отразява върху самите ни лица. Когато мислим положително, дори бръчките ни ще изглеждат благородно и ще са белег на доброто.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Последвайте ни в Telegram ТУК

loading...

One thought on “Лили Димкова навърши 90 години. Ето какво съветва за дълголетие

  1. Моите най-искрени уважения към Лили Димкова, баща и приятелите му Ник. Райнов и П. Дънов! Нека не се счита нескромно, а на ползу роду и моето кратко послание на тема здраве и дълголетие: 1. Търсете красивото във всяко Божие творение, за да бъдете положителни в живота и обкръжението си; 2. Не се възгордявайте и възхвалявайте, нека хората ви оценят; 3. Обичайте ближните си и правете само добро когато и комуто се налага; 4. Хранете се здравословно, по възможност вегетариански; 5. Отивайте с радост сутрин на работа и се връщайте с радост вечер вкъщи! Формулите имат неизвестни… Моята формула за щастие е с известни (тези, които споменах по-горе)! Те са придобити от Ген и Личен опит, какъвто е и този на връстничката ми Лили от коментираното четиво. Неговият линк е: https://ploshtada.com/lili-dimkova-na-90/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *