Дар от природата! Как да направите пъстри великденски яйца САМО с естествени съставки (ВИДЕО)

Днес е Велика събота и ако не сте успели да боядисате своите великденски яйца на Велики четвъртък, днес отново имате тази възможност. Супермаркетите са залети от всевъзможни пъстри бои, попадаме на всякакви лепенки, апликации, брокати и какво ли още не, с които можем да декорираме символите на Великден. Тази година обаче ние имаме нещо друго предвид.

Връщаме се назад във времето, когато нашите баби се приготвяха за големия християнски празник. Тогава нямаше скъпи бои, а само дарове от природата. Защо не ги използваме и днес?

Вместо да боядисваме яйцата с неясно доколко безвредни бои, по-добре да прибегнем към това, което майката природа ни предоставя. А то винаги е и по-красиво, и по-полезно за нас самите.

Какво ви е нужно? Един-два чорапогащника, взависимост от това колко великденски яйца смятате да боядисате, люспи от стар лук и лилаво зеле. Също така е нужно да се сдобиете с разнообразни по вид малки цветчета и листенца, с които да декорирате яйцата.

Наложете цветчетата и листенцата (по едно на яйце) върху яйцата, увийте в предварително отрязаното парче от чорапогащника и завържете. Това е първата стъпка, която трябва да изпълните с всяко яйце.

След това в две купи сложете люспите от лука и зелето. Разпределете яйцата в тях и ги сварете. Оставете ги за няколко часа (най-малко 5) да престоят в съдовете и след това внимателно отстранете чорапогащника и листенцата.

Резултатът е изумителен! Вижте нагледно как се прави във видеото, а ние ви пожелаваме прекрасни празници!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *