9 причини да похапваме повече диня през лятото

Всички знаем, че любимата ни диня е един от най-типичните плодове за летния сезон. Тя е страхотно разхлаждаща и подходяща за всяка лятна трапеза. И за всяко време на деня – от сутрин до вечер.

Освен че е много вкусна, особено с малко хубаво сиренце, динята е и много полезен плод. Представяме ви девет причини, поради които е добра идея да похапвате диня всеки ден, ако това е възможно.

1. Полезна за скелета – тя спомага за намаляване на чупливостта на костите. Това се случва благодарение на натрия и ликопина, който съдържа.

2. Бели дробове – динята съдържа витамин С и други вещества, които помагат за по-доброто функциониране на белите дробове. Много е полезна при състояние на астма.

3. Полза за мускулите – в динята се съдържа аминокиселината L-цитрулин. Тя е особено полезна за нашите мускули. Д-р Джоузеф Меркъл е изчислил, че консумацията на динен сок при активно спортуване намалява болките в мускулите.

4. Кръвоносна система – в динята има перфектно съотношение на натрий и магнезий, което спомага за нормализиране на кръвното налягане.

5. Простатата – ликопинът в динята помага за намаляване на риска от рак на простатата и безплодие при мъжете.

6. Витамин А – сериозното количество на витамин А в този плод е повече от положителен факт. Този витамин е много полезен за очите, особено при напреднала възраст.

7. Бъбреците – както знаем, в динята има високо съдържание на вода, което я прави полезна за бъбреците. Тя има диуретичен ефект. Ако имате проблеми с пикочната система, този плод също е много подходящ за вас.

8. Кожата – тук отново стигаме до витамин А, който е много полезен и за епидермиса. Динята помага да имаме по-гладка и влажна кожа от обикновено.

9. Сърцето – ликопинът е мощен антиоксидант, който помага за работата на сърцето. Изборът на диня е удачен и ако имате висок холестерол.

Това са девет причини, поради които е хубаво да хапваме диня колкото е възможно по-често. Това е единствено добре за нас!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *