6 изненадващи признака, че сте високоинтелигентни

Не винаги е нужен специален IQ тест, за да установите, дали сте високоинтелигентни. Понякога е нужно просто да следвате определени знаци, които подсказват, че имате висок интелект.

Предлагаме ви някои признаци, които подсказват, че може би сте по-умни от повечето други хора около вас.

1. Когато е необходимо, умеете да контролирате емоциите си

Умните хора добре знаят, че не е никак добра идея да потискате своите искрени емоции. Но вие познавате границите си и няма да се превърнете в професионален мъченик, като се фокусирате върху негодуванията и загубите. Нещото се е случило, преодолявате го и продължавате напред.

2. Имате усещане, че ви лъжат

Ако някой се опитва да ви излъже или заблуди, вие лесно осъзнавате това и не го позволявате. Умеете да разчитате намеренията на останалите и тяхната истинска мотивация в случая. Това са признаци, че разполагате с висока емоционална интелигентност.

3. Вие сте си самодостатъчни

Няма нищо лошо да обичате своя партньор, но не всичко трябва да се върти около него. Вие също трябва да умеете да се радвате на самите себе си. На своята работа, хобита и неща, които ви носят удоволствие. Ако с вас самите не ви е скучно, това е добър знак.

4. Винаги правите планове

Когато нещо е важно, предпочитате да действате обмислено и навреме, вместо да мечтаете. Анализирате ситуацията и преценявате възможностите.

5. Не доказвате нищо на никого.

Не се опитвате да покажете на света, че сте най-умните и не натрапвате интелекта си на никого. Единствено глупак би постъпил по подобен начин.

6. Понякога сте разхвърляни.

Домът ви често не е безупречно чист. Понякога цари бъркотия, защото има по-важни и неотложни неща от почистването.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *