Чай от риган – почиства организма и подобрява храносмилането

Често лекуваме здравословните си проблеми с лекарства. Но те имат странични ефекти. Поради това, много от нас прибягват към естествени средства за лечение, осигурени директно от природата.

Природата ни дава възможност да се лекуваме с билки. В тази статия, ще разберете за какво помага риган.

Ето как да направите смес, която да подобри здравето ви.

Продукти:

1 супена лъжица риган на прах или 3 супени лъжици пресни листа от риган, 300 мл. минерална вода.

Сложете водата да заври. След като достигне точка на кипене, отдръпнете от огъня. Залейте ригана в чаша с горещата вода.

Оставете сместа да престои 10 минути. След като се охлади, добавете малко мед и пийте 3 пъти седмично.

Ако използвате чая за лечение, пийте два пъти дневно три пъти в седмицата.

Чаят няма странични ефекти.

Съветът на Ploshtada.com: Ако имате нужда да подобрите здравето си с истински и качествени натурални чайове, последвайте линка и разгледайте изкушаващите предложения на Vital Concept.

Риганът почиства тялото и има антиоксидантно действие. Забавя процеса на стареене, укрепва костите. Има противовъзпалително действие, поддържа кожата здрава и красива. Чаят от риган предпазва от настинки, подпомага и подобрява храносмилането, лекува проблеми с храносмилането.

Обикновеният риган е многогодишно тревисто растение, расте из храсталаци и сечища. Среща по каменливи места и в редки гори. Расте в предпланините и планините в цялата страна, до 1600 м. надморска височина. Риганът образува туфи, наброяващи по 80 до 100 стъбла. Ежегодно излизат нови стъбла.

Ползите от билката риган не са една или две. Тя е истинско съкровище на природата. В нея се съдържа високо количество витамин А, С, Е и К. Също така, билката има богато съдържание на фолиева киселина, магнезий, калий и калций. Тя ни осигурява и мощни фитохимикали, които също допринасят за нашето здраве. Още от доста време насам народните лечители твърдят, че риганът е един изключителен антиоксидант. Това е възможно заради активния агент в него, който успява положително да укрепва имунната система. Можем да дадем пример, според който риганът е цели 12 пъти по-мощен антиоксидант от портокалите, да кажем. Това е наистина впечатляващо.

loading...

One thought on “Чай от риган – почиства организма и подобрява храносмилането

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *