Яжте киви при високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане може да бъде изключително опасно, ако не се лекува. В някои случаи, дори животът на пациентите, които не третират проблема, може да бъде застрашен.

Хората, страдащи от високо кръвно, трябва да предприемат някои промени в начина си на живот. Приемът на предписаните от доктора лекарства са задължителни, разбира се. Но можете да си помогнете и сами, ако се отървете от наднорменото тегло, водите по-активен начин на живот и се храните здравословно.

Една от храните, които помагат при високо кръвно, е киви. Според направени проучвания във Великобритания и САЩ, при такова състояние се препоръчват храни, които могат да противодействат на неблагоприятни ефекти от солта върху кръвното налягане. Целта тук е да се постигне баланс между натрия и калия, който играе важна роля при регулиране на кръвното. Този баланс може да бъде достигнат с консумация на повече плодове и зеленчуци. А в това число влиза и кивито.

Проучванията показват, че този тропически плод има свойството да понижава кръвното налягане. Направено е изследване, участие в което са взели 118 души. Тяхната задача е била да хапват по три кивита дневно, докато хората от контролната група са похапвали ябълки. Резултатите са категорични, че след осем седмици на подобна диета, консумиращите киви са регистрирали по-добри данни по отношение на своето кръвно налягане.

loading...

3 thoughts on “Яжте киви при високо кръвно налягане

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *