Лечебният чай на проф. Чирков, който прочиства и помага на сърцето

Известният кардиолог проф. Чирков е един от лекарите, които вярват в лечебната сила на природните средства. Самият той и неговото семейство приемат редовно билков чай, който е способен да пречисти лимфната течност и кръвта, а това е важно най-вече за сърцето и за целия организъм.

Очистващият чай по рецептата на проф.Чирков се прави от половинка червен корен, малко цвят от червена детелина, половинка ехинацея, няколко парченца кора от лимон и четвърт корен джинджифил. Цялото количество от тези билки трябва да бъде около 60 г.

Билките се смесват и се заливат с 1 л вряла вода, в която престояват за 20 мин. Течността се прецежда и от нея се взема по половин чаша на ден 2 пъти преди хранене.

Изключителните ползи от този чай за организма се дължат на характеристиките на отделните му съставки.

Билката ехинацея има пречистващо и антиоксидантно действие и подсилва имунитета. Червената детелина съдържа антиоксиданта токоферол и много антитуморни съствавки, а освен това има и противовъзпалително, антиспазматично и успокоително действие. Високото съдържание на витамин С в лимона подобрява здравето на сърцето. Джинджифилът, освен богатото си съдържание на антиоксиданти, има противовъзпалителни свойства, понижава нивата на холестерол и намалява риска от съдечни проблеми.

Проф.Чирков споделя, че за доставката на този билков еликсир например в Германия се чака половин година. А ние много лесно можем да си го направим сами. Така не само ще гарантираме пречистването на кръвта, но и здравето на сърцето и нормализиране на кръвното налягане.

Този чай не е единственият, който препоръчва професорът. Против възпаление най-вече на черния дроб и далака, а и при задържане на течности и при нервни разстройства, изпитано средство е билката върбинка. Чаят от нея се прави, като 2 лъжици нарязани стръкове се варят за 5 мин. в 0,5 л вода. Приема се по 100г 4 пъти на ден на гладно.

И двата чая, които препоръчва видният български кардиолог, е добре да се пият най-малко 5 последователни дни, за да има ефект. След 2 месеца се прави почивка за около 4 седмици и след това курсът може да продължи.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *