Няколко храни, които помагат при болки от артрит

Ако някога сте страдали или страдате от артрит, вероятно знаете, че това заболяване може да бъде изключително болезнено и неприятно. Най-често от болестта страдат възрастните хора, а причините за нейната поява могат да бъдат най-различни.

Когато страдаме от артрит, заболяването обсебва деня ни и прави ежедневието ни много трудно. Именно поради това е хубаво да се опитаме да си помогнем, когато започнем да страдаме от болестта. Винаги е добре човек да се бори с болежките, защото природата ни е дала някои начини, по които да им противодействаме. Ето кои са някои от продуктите, които доказано помагат при наличие на артрит.

1. Храни с витамин C

Множество изследвания на лекарите и учените потвърждават, че приемът на храни с повишено количество на витамин С намалят развитието на артрита. Примери за подобни храни са: портокали, ягоди, домати, броколи. Тук трябва да добавим, че ако приемате много от тези храни, трябва да внимавате с приема на лекарства, съдържащи витамин С. Не бива да предозираме с витамина, защото това може да доведе до появата на камъни в бъбреците.

2. Омега-3 мастни киселини

Отдавна лекарите говорят, колко полезни за организма са Омега-3 мастните киселини. Не случайно те се продават във всяка аптека. Тези мастни киселини помагат при артрит, защото облекчават ставите и спомагат за функционалността им. Примери за такива храни са: сьомга, яйца, скумрия, ядки.

3. Куркума

Куркума е не просто подправка, която прави храната по-вкусна и интересна. Тази подправка, също така, съдържа антиоксиданти, помагащи с противовъзпалителен ефект. Всичко това успокоява хората, които са мъчени от болка и дискомфорт.

4. Калций и витамин D

Всички от малки деца знаем, че калцият е много важен за здравето и развитието на костите. А когато говорим за болест на костите, то определено приемът на допълнително калций не е никак излишен. А колкото до витамин D, него можем да си го набавим от слънчевата светлина. Когато това не е възможно, можем да консумираме богати на калций храни, като например: спанак, зеле, някои млечни продукти.

5. Зелен чай

Зеленият чай е богат на антиоксиданти, помагащи на организма да се справи с възпаленията, причинени от артрита. Освен това, този вид чай предпазва организма от образуването на някои определени клетки, влошаващи заболяването.

Това са някои от храните, които помагат при наличие на артрит. Препоръчваме ви да им обърнете внимание, ако и вие страдате от това неприятно и болезнено заболяване. Успех!

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *