Това са признаците, че детето ще кара тежък Ковид

От самото начало на пандемията знаем, че Ковид-19 при децата протича по-леко и те успяват да го преодолеят. Вирусът е опасен при възрастните, но при малчуганите той не е толкова остър. Или поне това ни казваха специалистите в последните година и половина.

Има обаче случаи, когато деца, болни от коронавирус, стигат до болница или дори до интензивните отделения. Заболяването не бива да се подценява, само защото говорим за дете.

Китайски учени успяха да идентифицират няколко признака, че вашето дете може да кара тежък Ковид-19.

Един от най-силните подобни признаци е наличието на задух. Също така, трябва да се обърне сериозно внимание на отклоненията от нормата на рентгеновите снимки и хремата показват опасност от усложнения. Експертите говориха за създаването на математически модел, който изчислява рисковете от неблагоприятно развитие на болестта.

Специалистите допълват, че родителите трябва да са внимателни и при наличие на съпътстващи заболявания, висока температура, кашлица, хрема, диария и т.н. също се считат за тревожни.

Болестта при децата, както и при възрастните, може да се прояви в три основни форми: лека ARVI; пневмония в лека форма; тежка пневмония със синдром на остър респираторен дистрес.

Освен това може да се достигне до усложнения, които често се развиват след коронавирус. Говорим за продължителна диспнея, пристъпи на астма, отоци, сърдечни атаки

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *