Този есенен зеленчук ще свърши истинска чудеса за вашето сърце

Есента вече е тук, което означава, че ние ще променим и някои от своите хранителни навици. Сега е моментът да похапваме повече плодове и зеленчуци, защото има най-богато разнообразие на такива. Те могат да засилят нашата имунна система, да ни предпазят от болестите и да ни направят по-здрави и щастливи.

Лекарите и диетолозите са категорични, че разнообразието от хубава храна през есента влияе благоприятно и на хората със сърдечно-съдови проблеми. А както знаем, за съжаление, хората с болно сърце в България са много.

Лекарите препоръчват по това време на годината да похапваме повече тиква. Тя е много полезна за сърцето, защото има високо съдържание на желязо.

Експертите препоръчват да консумираме възможно най-много тиквени ястия през есенния сезон, за да укрепим сърцата си. Освен това, тиквата има доказани способности и в борбата с атеросклерозата. Благодарение на своето богато съдържание на пектинови влакна, тиквата стимулира екскрецията на токсини и излишен холестерол. Други предимства на този зеленчук е богатото съдържание на витамин А и бета-каротин.

Много полезен е и сокът от тиква. Той е наситен с калий, като освен това може да отстранява излишната вода от тялото. Елиминира и подуването, а освен това помага и за функцията на червата.

Освен всичко това, тиквата е полезна и за хората, имащи проблеми и заболявания като хепатит и хроничен холецистит.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *