Смес от билки възстановява зрението за три месеца

Днес почти всеки прекарва деня си взрян в компютърния монитор, телефона, таблета, телевизора. И това важи дори за бебетата и децата. Така постепенно освен възрастта и вродените проблеми със зрението, технологиите станаха поредната причина за влошаването му. Масово хората започнаха да носят очила, а диоптрите растат много по-бързо от обикновено.

Логично възниква въпросът: ” Какво мога да направя, за да подпомогна очите си? Как да ги предпазя от негативни влияния? ”. Отговорът е прост – няма нищо по-добро от натуралните продукти. Включването им в ежедневното меню ще донесе полза не само за очите, а и за организма като цяло. А какво по-натурално от безценното алое? То е било известно още на древните лечители и с него са се приготвяли мехлеми и целебни храни. Алоето е източник на редица антиоксиданти, а противовъзпалителните му свойства са пословични. Ако добавим към него други храни, съдържащи фибри, минерали, мастни киселини и витамини, ще получим един вълшебен еликсир за здраве.

Екстракт от алое вера се използва като основна съставка и в медицински препарати, предназначени за лечение на дегенеративни процеси на макулата, катаракта, възпалена роговица. С него могат да се защитят очните мембрани, стимулира се заздравяването на тъканите, образуването на бели кръвни клетки, а и се поддържат нивата на кръвната захар в нормални граници. Това е важно, защото високата кръвна захар е една от причините за влошаване качеството на зрението и дори слепота.

Обръщаме внимание, че съществуват много видове алое, които притежават различни качества, а някои са дори отровни. Затова първото и най-важно нещо при подготовката ви за изпълнение на тази рецепта е да си осигурите качествено, ядивно растение алое от проверен източник. Другите важни съставки съвсем естествено са мед, лимони и орехи. Достъпни, но супер полезни! 

Ето как можете да си приготвите този здравословен еликсир у дома. Разрежете напречно едно листо алое. С помощта на лъжица си изгребете 100 гр. гел. Залейте го с малко вода и го оставете да къкри на котлона десетина-петнадесет минути. Постепенно с времето ще си настроите точното количество вода, което ви е необходимо за добър краен резултат. Получената смес приберете в хладилник за 12 часа. След това прибавете 50 гр. орехи, 25 гр. мед и сокът от 2 лимона. Блендирайте и сте готови. Тази смес консумирайте на три приема през деня, половин час преди хранене в продължение на един месец. Ако сварите алоето вечерта, на другата сутрин ще имате заготовка за смути.

Тази лесна рецепта ще ви помогне да подобрите зрението си и да се почувствате заредени с енергия.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.