Този домашен сироп ще ви накара да забравите за неприятната кашлица

Никой не обича да има кашлица. Чувството е много неприятно, като често пречим и на околните, когато сме на работа или на публични места. Още по-лошото е, че кашлицата може да е предвестник на по-сериозно заболяване. Заради това тя трябва да се пресече навреме, преди да е прерастнала в нещо по-неприятно.

Една приятелка ми каза за този сироп, който може да свърши чудеса в битката с кашлицата. Основната съставка тук е моркови. Както добре знаем, морковите са много полезни, защото те са богати на витамини А и Б. Освен това, те спомагат много и за функцията на очите. Освен витамини А и Б, морковите имат богато съдържание и на витамини С и К. Помагат за укрепване на нашата имунна система и на подобряване на работата на чревния тракт.

Морковите имат благоприятна функция и при хората с респираторни проблеми, като те могат да бъде използвани при проблеми като настинка, кашлица, бронхит, астма и други. Ето как да си направите домашен сироп от моркови, с който да контрирате досадната кашлица и да се избавите от този проблем.

Нужни съставки:

1/2 кг. моркови

3-4 супени лъжици мед

Начин на приготвяне:

Нарежете вашите моркови на малки парчета и поставете вода над тях. Сварете ги, докато омекнат. Когато това стане, намачкайте ги с вилица или ги пасирайте, както предпочитате.

Употребете водата, в която са варени морковите. Когато се охлади, разбъркайте с мед своята каша от моркови.

Как да използваме:

Няма проблем да консумирате редовно този сироп. Приемайте по 3-4 лъжици на ден. Само след ден-два би трябвало да забележите положителен резултат. Сиропът ще облекчи вашата кашлица и ще ви накара да се чувствате по-добре.

Разбира се, това е домашна рецепта, която не бива да замества лекарствата, а само да подпомогне функцията им. Ако сте болни, потърсете лекар и спазвайте неговите указания. Самолекуването може да бъде опасно и да доведе до усложнения.

loading...

2 thoughts on “Този домашен сироп ще ви накара да забравите за неприятната кашлица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *