Хапвайте сирене за по-силен имунитет

Кой не обича сирене? Този апетитен млечен продукт е една от най-популярните и предпочитани храни, но освен, че е толкова вкусно, то е и много полезно. Вероятно ще ви бъде интересно да научите какви са неговите най-големи достойнства и за какво трябва да внимаваме, когато го консумираме.

Страхотен източник на натрий и наситени мазнини

Сиренето съдържа натрий и наситени мазнини, но поради ограничената нужда на организма от натрий, не бива да прекалявате с количеството. Придържайте се към умерена употреба, за да получите най-голяма полза за здравето си. Избягвайте да добавяте към любимата си порция сирена каквито и да било добавки, само тогава сиренето е наистина здравословно.

Сиренето подобрява работата на сърцето

Учените доказаха, че високомасленото сирене играе важна роля за подобряване работата на сърцето, като снижава риска от сърдечен удар. Ако редовно го консумирате, но умерено, ще нормализира и нивото на холестерола в организма ви. Също така, похапвайки сирене ще си набавите необходимото количество калций, протеин, витамин Д, което от своя страна ще подсили костната система и ще подобри състоянието на зъбите.

Специално за здравето на зъбите се препоръчва консумация на твърди сирена, тъй като при тях организма отделя повече слюнка и така се намалява киселинността в устната кухина и респективно – образуването на кариеси. Повишени количества калций има в бялото българско сирене, така че, ако искате да сте здрави, не пропускайте да го сервирате на масата. То е богато още на витамините Б12 и А, а те поддържат имунната система.

Комбинацията вино и сирене

Неслучайно тези два продукта вървят ръка за ръка и много хора обожават да ги консумират заедно. Съчетанието им не само подобрява вкуса им, но и ги прави още по-полезни. Те благоприятстват пълноценното усвояване на витамините и минералите, затова не пропускайте да се възползвате. Освен това, блюдо сирене и чаша вино са една от най-изисканите комбинации, с които можете да впечатлите всеки гост и да демонстрирате добрия си стил.

loading...

2 thoughts on “Хапвайте сирене за по-силен имунитет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *