Силвена Роу обяви изключително силно оръжие срещу рака

Шеф Силвена Роу е жена, която придоби голяма популярност у нас, благодарение на участието си като жури в „Мастършеф“. От години насам тя не живее в България, имайки ресторанти в Лондон и Дубай. Роу обаче бързо успя да плени българските зрители и да си спечели много фенове сред тях.

Шеф Роу е силен застъпник на здравословното хранене. Тя е абсолютно убедена, че добрият начин на хранене може да ни предпази от най-тежките заболявания и да ни помогне да живеем по-добре и по-дълго. Тя рядко консумира месо и млечни продукти, като е голям фен на т.нар. „суперхрани“.

Тези дни Силвена Роу гостува в ефира на bTV и говори по темата за раковите заболявания. Не е тайна, че ракът е един от големите бичове на човечеството, като милиони хора умират всяка година от онкологични заболявания. Шеф Роу обаче смята, че правилното хранене може да помогне и в битката с рака.

Пред bTV шеф-готвачът обясни, че кълновете от броколи са изключително силно оръжие, което убива раковите клетки. Освен това, те имат и силно въздействие в битката със стреса, допълни тя.

Но защо кълновете от броколи са толкова полезни?

В тях се съдържа съставката сулфорофан, която има силно действие на клетъчно ниво. За да приготвите своите кълнове, можете да ги поставите в буркан. Задължително обаче бурканът трябва да има капачка с малки дупчици. Добавете вода, а получената смес оставете на тъмно за период от 12 часа. След това трябва да смените водата. След 24 часа изцедете и оставете кълновете да покълнат. Вече са готови за консумация. Можете да ги слагате в салати и различни ястия, а защо не и в някое вкусно смути.

Силвена Роу припомни мисъл на известния гръцки философ Сократ, който е казал, че храната е най-голямото лекарство. „Ако ядем хубава храна, тогава ще имаме и енергия“, сподели тя.

В момента Силвена Роу е в България, за да участва в снимките на новия сезон на „Мастършеф“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *