Рецептата на баба Ванга срещу болки в гърлото

Едно от най-неприятните неща е да се събудиш сутрин с остра болка в гърлото. Няма значение дали това се случва през зимата, или по друго време – комфортът ни поне за няколко дни е нарушен. Поради това в тази статия ще ви представим рецептата на баба Ванга срещу гърлобол. Сигурни сме, че тя ще ви помогне и ще облекчи страданията ви. Нужно е единствено да я пробвате.

Всеки помни от детските си години различни начини, по които са лекували болното му гърло – най-често с липов чай, компреси, мед със сода и др.

Народната медицина предлага стотици рецепти, с които може да се намали неприятният гърлобол. Сред най-популярните е изпитаната рецепта на баба Ванга със сварено яйце.

Ето и как се приготвя самата рецепта. Сварява се до твърдо състояние едно яйце и се отделя жълтъкът от белтъка. Още топлият белтък се намачква с вилица. Към него се добавя 1 ч.л. пудра захар и се разбърква.

Получената смес се разстила на памучна кърпа, парче плат или няколко слоя марля. Внимателно се поставя на гърлото, като се внимава сливиците да бъдат добре покрити. Отгоре се завива с вълнен или памучен шал и се завързва. С компреса трябва да се преспи или поне да се стои с него няколко часа.

За по-бързо излекуване на гърлобола можем да правим и гаргара няколко пъти дневно за около минута. Това може да стане с топла вода или чай с изцеден сок от един лимон. Ефикасен е и другият вариант – с четвърт лъжичка сода в чаша преварена вода. 

Пробвайте тази рецепта на баба Ванга следващия път, когато ви боли гърлото. Пророчицата е познавала силата на природата като петте си пръста. Нейните умения и знания са доказани през годините, като няма причина да се съмняваме в тях. Можем само да се радваме, че Ванга ни е оставила толкова много полезна информация.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *