Три често срещани причини за поява на рак на гърдата

Всяка една жена се страхува от вероятността да страда от рак на гърдата. За огромно съжаление, това заболяване е често срещано и разпространено сред дамите. Всяка жена, която цени здравето и живота си, трябва редовно да се изследва и да прави добра профилактика на заболяването.

На този етап все още не знаем точната причина за появата на онкологичните болести. Знаем обаче, че те могат да бъдат резултат на различни фактори. Например – лошо хранене, нездравословен начин на живот, зависимост към цигари и алкохол, проблеми с имунната система, твърде много стрес и т.н.

Други експерти твърдят, че вие се намирате в риск от поява на рак, ако тялото ви е пълно с токсини. Това се вижда и в случаите, когато говорим за рак на гърдата. Става дума за това, че нарушената циркулация на лимфната система, шлаките и токсините са често срещани в случаите на жени с рак на гърдата.

Има някои наглед банални неща, които могат да повишат у вас рисковете за подобно заболяване.

Ето и три неща, които влизат в графата „рискови“, когато говорим за тази страшна болест:

Използвате препарати против изпотяване с алуминий

Алуминият има опасното свойство да се трупа в тялото ни и да го трови. Блокирането на порите е вреден процес, тъй като така потта не се отделя, а вредните вещества остават в нас. Потните жлези се намират близо до гърдите, а натрупаните токсини често се събират в лимфните възли, разположени в близост до гърдите.

Вместо да ползвате против изпотяване козметиките, които се рекламират по телевизията, изберете онези с естествени съставки. Не трябва да се съдържат алуминий и парабени. Така няма да се блокират потните жлези и това няма да е опасно за здравето ви.

Носите неправилно сутиен

Недейте да избирате сутиените си единствено по естетически критерий. Дрехата трябва да бъде не само красива, но и удобна. Трябва да знаете, че сутиените с подплънки нарушават изтичането на лимфа. Освен това, те стимулират натрупването на канцерогени в гърдите. Носенето на сутиен трябва да се ограничава до минимум. Недейте да спите с него и не го носете цял ден. Ако сте си вкъщи, използвайте нещо по-удобно, за да не тормозите толкова много гърдите си.

Безсъние

Живеем в свят с много стрес, което води и до безсъние. Това важи за много хора по цялата планета. Смята се обаче, че безсънието е фактор, който засяга появата на рак. По време на сън тялото ни произвежда хормона мелатонин, който има противораково действие. Ако не спите достатъчно, то вие попадате в рискова група.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *