Познаваме „Омикрон“ по устните и ръцете. Ето кога да си направите тест

Вариантът „Омикрон“ на COVID-19 властва в света в настоящия момент, включително и в България. Щамът е много заразен и води до големи бройко новозаразени на ден. Също така има по-кратък инкубационен период, а симптомите също са по-различни, сравнено с „Делта“. Вижте повече ТУК.

Здравни експерти от Центровете за контрол на заболяванията в САЩ казват, че един от симптомите на инфекция с Омикрон е блед, сив или син оттенък на ноктите, устните или кожата, предава БГНЕС. Специалистите предупреждават, че сивата или синя кожа, устни и нокти може да са признак за ниски нива на кислород.

Други симптоми на инфекция с Омикрон включват болки в гърба, дрезгав глас, нощно изпотяване, мускулни болки и хрема. Лекарите предупреждават, че всеки от тези симптоми е знак, че човек трябва да се консултира с медик.

Въпреки че се смята, че щамът Омикрон се разпространява много по-бързо от известните досега варианти на коронавируса, проучванията показват, че е по-лек от другите щамове, като ранните доклади на Обединеното кралство установяват, че рискът от хоспитализация е с 50 до 70 процента по-нисък от този на щама Делта.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *