Назоваха още 2 необичайни симптома на ковид, при които да вземем спешни мерки

Пандемията от коронавирус избухна преди година, но вече е ясно, че много хора проявяват необичайни симптоми на заболяването. Какво значи необичайни? Да го кажем така – различни от най-често срещаните вдигане на температура, треска, мускулни болки и загуба на обоняние.

Ученият Тим Спектор е един от създателите на приложението COVID Symptom Study, което позволява на хората да си помогнат при установяване на симптомите на коронавирус. Сега д-р Спектор посочва два необикновени симптома, при които обаче спешно трябва да вземем мерки и да се погрижим за себе си.

Сред т.нар. специфични симптоми, посочени от д-р Спектор, са рани в устата и т.нар. „спънат език“. При този симптом по езиците на болните се появяват нетипични бели петна.

Той предупреждава, че тези симптоми по принцип не са опасни и изчезват бързо, но в условие на пандемия трябва да бъдем внимателни – те биха могли да сигнализират за коронавирусна инфекция.

Специалистът е категоричен, че около 20% от ковид-положителните много често дори не изпитват т.нар. класически симптоми. При тях по-често се забелязват други симптоми, като например – кожни обриви.

Пандемията от Ковид-19 продължава да обхваща целия свят. Появата на ваксините ни дава надежда за овладяване на ситуацията, но предстои да видим как ще ни се отрази тяхното действие. Все още има много хора, които им нямат доверие.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *