Медена диета – режимът за отслабване, по който всички полудяха

В тази статия ще говорим за т.нар. медена диета – режим за отслабване, който завладя целия свят в последните години. Много хора потвърждават, че са успели да смъкнат излишните килца, използвайки точно този начин на хранене.

Но какво е медена диета и как точно се процедира с нея?

Има една основна концепция при нея, а именно – консумира се преди лягане по една чаша топла вода, като в нея се слага супена лъжица мед.

Един от застъпниците на този режим е популярният диетолог д-р Майк Макин. Той съветва винаги да заменяте обикновената захар с мед, независимо дали пиете чай или кафе. По този начин ще стимулирате в организма ви да работят определени метаболитни процеси. Те ще ви помогнат сами да изгаряте мазнините в тялото си. Експертите са категорични, че така сами ще подтиснете своя апетит към сладкото и сладките храни. Именно те са в основата на затлъстяването, поне в повечето случаи.

Важно е да се пазим от захарта и да не претоварваме тялото си с глюкоза. Ако това се случи, в тялото ни се освобождава инсулин, който от своя страна филтрира кръвната захар, дестилирайки я в мазнини, подчертава д-р Макин. А именно това не искаме да се случва.

Д-р Макин отдавна изследва този проблем. Той се е натъкнал и на един доста любопитен механизъм. Докторът е установил, че всяка мозъчна клетка е заобиколена от определени гликатни клетки, контролиращи кръвната захар. Те изпращат и необходимото количество глюкоза до мозъка. От своите изследвания докторът установява следното: ако хапваме твърде много шоколад, например, или сладки изделия, работата на тези определени клетки се преустановява. Тогава нашето тяло започва да се проваля, постоянно питащо за сладкиши. Д-р Макин нарича това явление „гладен мозък“. Лекарят е установил, че тогава мозъкът започва да „пита“ за сладки изделия, подтиквайки ни да ги консумираме. Това кара много хора да ядат постоянно сладкиши и да пълнеят.

Какво смята д-р Макин? Той е на мнение, че дори само ако заменим захарта с мед, това може да прекъсне този порочен цикъл. Д-р Макин смята, че медът частично усвоява захарта в тялото ни и променя успешно състава ѝ. Всичко това по определен начин се отразява на метаболитния процес в тялото.

Какъв е изводът? Ако страдате от зависимост към захарта, както милиони хора по света, заменете захарта с мед. Това ще ви избави от тази зависимост.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *