Това е храната, която наистина помага при случай на запек

Да те мъчи запек е едно наистина неприятно, но и опасно за здравето състояние. В такива ситуации сме застрашени от сериозни последствия, ако не взимаме мерки и не намерим начин да се „отпушим“, така да се каже.

Има обаче една съвсем позната храна, която истински може да ни избави от запека. Това е лещата.

Лещата, както знаете, е бобова култура, която е предпочитана храна от не малко народи. И това е напълно логично. Лещата е изключително силна храна, която съдържа множество полезни вещества за организма.

Смята се, че лещата е била отглеждана за първи път в Югоизточна Азия. В момента тя се произвежда основно в Средиземноморието, Америка и други части на света. Тази бобена култура има ниско съдържание на калории, но много фибри, аминокиселини и антиоксиданти. Лекарите я препоръчват при всякакъв вид диети.

Лещата има различни сортове, но всички до един са полезни за човешкия организъм. Храната е богата на витамини, въглехидрати и минерали. Поради това лещата винаги осигурява допълнително енергия на хората.

Как точно лещата предпазва от запек?

Редовната ѝ консумация подобрява храносмилането. Както казахме, лещата е богата на фибри. Това означава, че консумираната храна се усвоява по-лесно. Фибрите подпомагат и движението на червата, с което ви помагат да ходите по-редовно до тоалетна.

Освен всичко това, фибрите в лещата играят ролята на храна за полезните бактерии, обитаващи дебелото ви черво. И ви предпазват от появата на запек.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *