Лазерната епилация – митове и факти

Въпреки, че съществуват много начини за премахване на нежеланото окосмяване в домашни условия – бръснене, кола маска, епилатор, това са само временни решения на проблема. Освен това причиняват неудобства като раздразнена, зачервена кожа, космите израстват бързо отново, много често се появяват и враснали косми.

Нищо чудно, че дълготрайното лазерно обезкосмяване набира сериозна популярност през последните години. Ако обмисляте да се подложите на лазерна епилация, може би сте се сблъскали с множество противоречива информация и сте разколебани? В следващите редове ще разбием най-популярните митове и ще Ви помогнем да решите дали лазерната епилация е подходяща за Вас!

Мит #1: Лазерната епилация е болезнена и може да увреди кожата.

Това е най-широко разпространеното невярно твърдение относно лазерното обезкосмяване! По време на процедурата е възможно да усетите леко боцкане и затопляне, но не и болка. Усъвършенстваният диоден лазер, с който работи лазерно-естетичен център Ирида – PrimeLase HR, използва процеса „селективна фототермолиза“, атакувайки само косъмчетата и техните фоликули, без да засяга околните тъкани, и затова процедурата е безболезнена. Апаратът разполага и с иновативна охлаждаща система “Crystal freeze”, която регулира постоянна температура от 5 °C на апликатора, независимо от продължителността на процедурата и температурата в помещението, което Ви гарантира абсолютно безболезнена процедура, без риск от усложнения или странични ефекти!

Мит #2: Достатъчна е само една процедура за постигане на дълготрайни резултати.

Всеки косъм по човешкото тяло преминава през различни фази на растеж:

анагенна – косъмът е в активен растеж, катагенна – растежът спира и започва бавно отделяне от фоликула, телогенна – косъмът е в процес на опадане, а фоликулът започва да произвежда нов косъм под него. Лазерната епилация премахва ефективно само космите в активна фаза на растеж. Това означава, че ако направите само една или две процедури, голяма част от окосмяването в избраната зона няма да бъде третирано, а това няма да доведе до очакваните резултати.

Броят на процедурите, които са ви необходими, за да премахнете дълготрайно нежеланото окосмяване, както и интервалите между тях, трябва да бъдат определени от лазерния терапевт, според третираната зона, типа на кожата, цвета и дебелината на косъма и спрямо вашите индивидуални нужди.

Мит #3: Не се подлагайте на лазерна епилация през лятото!

Вече няма неподходящ сезон за лазерна епилация, тъй като усъвършенстваната диодна лазерна технология на PrimeLase HR премахва нежеланите косми от лицето и тялото във всички фототипове и през цялата година, дори през лятото и върху кожа с тен! За да се избегнат възможни странични ефекти обаче, всички пациенти трябва да предпазват кожата си от слънцето. След процедурата е необходимо да избягвате директната слънчева светлина – тя вреди на третираната кожа. Не посещавайте солариум и не използвайте лосиони за тен.

Мит #4: Лазерната епилация може да причини рак на кожата и безплодие при жени.

Това твърдение е абсолютно несъстоятелно, тъй като лазерният лъч на апарата PrimeLase HR не може да проникне дълбоко в тъканите, а се ограничава само до горния слой на кожата и не може да засегне нито един от вътрешните органи. Енергията от лазера се трансформира в топлина, която термично разрушава космения фоликул, без да уврежда околните тъкани и това прави процедурата напълно безопасна.

Мит #5: Лазерната епилация е само за жени.

Това широко разпространено мнение е напълно невярно! Все по-често мъжете избират този дълготраен и ефективен начин за обезкосмяване, като предпочитани зони при господата са гърдите, подмишниците, гърба и раменете. Много мъже избират лазерната епилация като метод за оформяне линята на брадата, премахвайки сърбежа, съпътстващ повторното израстване на космите и болезнените подутини, които обикновено се образуват след редовно бръснене. Раздразнението на кожата и врастналите косми могат да бъдат избегнати с лазерна епилация.

Онлайн пространството изобилства от информация относно лазерната епилация, различните видове лазери, ефектите и ползите от този метод за дълготрайно обезкосмяване. Това често може да бъде объркващо и да Ви затрудни при вземането на решение. Затова е добра идея, след като изберете лазерен център, да запишете час за предварителна консултация и да се доверите на опитни и висококвалифицирани професионалисти, които да отговорят на всички Ваши въпроси.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *