Чесън – помага ли наистина срещу коронавирус?

Все още няма разработена ваксина срещу коронавирус, но хората опитват да ограничат опасността от COVID-19 с приемането на определен тип храни. Говорим за храни, за които се знае, че са силно здравословни и имат силно въздействие срещу грипа и вирусите.

От малки знаем, че пример за такава храна е чесънът. Всички сме чували неведнъж за неговото страхотно въздействие по отношение на превантивните мерки. В някои страни цената на чесъна дори се увеличи стремглаво, тъй като хората започната масово да го търсят, опитвайки се да се предпазят от вирусите.

Според информация на „Франс прес“, пример за такава държава е Тунис. Съобщава се, че в някои супермаркети там цената на чесъна за килограм е достигнала между 20 и 25 динара, което се равнява на между 7 и 9 евро.

Повечето българи също смятат, че чесънът би могъл да ги предпази дори от силни вируси като COVID-19. Но дали това е така?

Истината е, че чесънът действително помага за засилване на имунната система, но срещу вируси като коронавирус той не би могъл да ви предпази от заразяване. Единственият начин да избегнете вируса е да спазвате двете основни препоръки, а именно – да спазвате силна лична хигиена и да избягвате обществени места, където има струпване на хора. Не пречи да похапвате чесън, но това са основните наставления, които трябва да следвате

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *