Защо унищожаването на дървеници е трудна задача за непрофесионалистите?

Много хора никога дори не са се замисляли какво всъщност представляват дървениците, но в последните десетина години инвазията им става все по-голяма. Важното обаче, което ще засегнем в тази статия е, защо унищожаването на дървеници може да е труден и понякога дори невъзможен процес, ако не се доверите на професионалисти. Това се налага, защото тези кръвосмучещи насекоми имат редица специфики, които ще изброим по-долу. 

Дървениците са активни предимно нощем

Да, това са нощни насекоми и те атакуват, когато вие спите. Освен в слюнката им има съставка, която действа болкоуспокояващо и нападнатия не усеща нищо докато дървеницата кръвосмуче от него.

Ухапването им се бърка с това на други насекоми

Това реално е втората причина, поради която, потърпевшите не успяват навреме да диагностицират правилно, че имат проблем точно с дървеници, а не с комари или бълхи например.

Третирането не се извършва правилно и на необходимите места

Много често наши клиенти пробвайки сами да си напръскат и да ги отстранят не напръскват под леглата и не повдигат матраците, за да напръскат и рамките им от скритата вътрешна страна. Или правят грешката да опаковат дрехите си в найлонови торби и така изолират там част от популацията от дървеници, след което напръскват жилището и това довежда да резситентни дървеници т.е. привикнали на препарата, с който е третирано. Им и други грешки, които се правят, като непочистването на торбичката на прахосмукачката, където полепват от малките яйчица на дървениците. Затова не подценявайте този вредител.

Дървениците лесно стават резистентни към определена група препарати и това затруднява унищожаването им

Ето това вече е основният проблем на всяко домакинство решило само да проведе унищожаване на дървеници в жилището си. Мнозина се подвеждат и започват да изреждат на свободен произволен принцип различни инсектициди, след което ни звънят в офиса и ни описват проблема, който в повечето случаи се е задълбочил до непоносимост.

За съжаление дървениците се повлияват от все по-малко препарати и унищожаването им става все по-трудно дори за професионални фирми като Бран Инсект ЕООД. Все пак ние познавайки спецификите им се справяме успешно с тях.

И така, накратко това са най-срещаните причини за провлачване и задълбочаване на проблемите с тези кръвопиещи инсекти. Затова, ако имате нужда дори само от консултация може да се свържете са наши специалисти за да ви обяснят подробно как се справяме с тези вредители. Преди това обаче трябва да сте напълно наясно, че за да унищожим напълно тези насекоми ще е необходимо да се извършат минимум три последователни пръскания по определена схема, с точно определени препарати и през точно определен период. Ако проблема е дълго време и хигиената в жилището е занижена, могат да се наложат и повече обработки.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *