Забравеният еликсир на Тодор Живков, който го е пазел от болести и вируси

Христо Христов – Референта, който повече от десет години е бил директор на ловното  стопанство „Кормисош”, пази много спомени за срещите си с бившия Първи. Тодор Живков и висши партийни ръководители често ловували в „Кормисош” и водели със себе си високопоставени гости.

В много свои интервюта Христо Христов споделя интересни факти и истории от тези години.

Впечатляващ е разказът му за еликсира, който пиел Тодор Живков, като така пазел здравето си и се пазел от вирусите.

Става въпрос за лечебно питие, направено от сок на бреза. Самият Христов, като довереник на Живков, го научил да пие от този еликсир, а в последствие станало така, че дори бившият Първи искал да се направи лечебно заведение в брезова гора.

Дори и днес, вече 84-годишен, Христов приготвя сам изключителната напитка и убеждава всеки колко е лековита.

За брезовия еликсир Референта категорично твърди, че прочиства изцяло организма. Освен това подробно обяснява, че от една бреза с диаметър 30-40 см може да се получи почти 200 л сок. Трябва само да се направи дупка в дървото с помощта на свредел, но не повече от 1/3 от диаметъра. Той обикновено слага една ламаринка отдолу вместо чучур, а под него – съд за течащия сок.

Вижте още: Гледали ли сте го? ПОСЛЕДНОТО интервю, което Тодор Живков дава през живота си! (ВИДЕО)

Дългогодишният приятел на Първия допълва, че сокът помага при косопад. Негови приятели в Рила дори го запазвали с някакъв консервант. Възрастният мъж споделя, че Тодор Живков много обичал ловните излети и че и досега помни разговорите си с него.

С особена гордост в гласа той разказва, че Тодор Живков е държал много на доброто българско здравеопазване. Искал е всички хора в страната да живеят добре.

И сега Христо Христов – Референта обича брезовите горички и точно в такава се разхожда често край Правец. Тя е като негова рожба, защото е инициатор на засаждането й. За него дървото бреза е символ на любовта и радостта от живота.

А еликсирът от бреза – той пази здравето на всеки, който го опита.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *