6 неща, които ще се случат, ако ядете по 1 краставица дневно

Този свеж зеленчук, чието съдържание е предимно вода, се оказва изключителна находка, с която можем да подобрим много здравословното си състояние. Краставицата хидратира организма и го зарежда с редица полезни вещества, помагайки му да се отърве от натрупаните токсини.

Учените са стигнали до впечатляващи открития за това каква какви чудеса може да направи с тялото ни ежедневната консумация на краставици.

Превенция на неврологични заболявания

Да, точно така – обогатявайки диетата си със свежи краставици, вие си осигурявате защита от неврологични заболявания. В състава им се съдържа физетин, който е от съществено значение за поддържане функциите на мозъка. Освен това краставицата е богата на фосфор, чийто недостиг се отразява доста зле на мозъчната дейност.

Подпомага отслабването

Тъй като в този чудесен зеленчук има голямо количество вода, той може да засити стомаха без да трупа калории. Ако искате да преборите излишните килограми, похапвайте си често краставици и няма да чувствате силен глад. Така ще може успешно да контролирате приема на калории, без да надвишавате нормата.

Превенция срещу ракови заболявания

В краставиците се съдържа флавоноида физетин, чиято роля за предпазване на организма от някои видове рак е вече установена от учените. В същото време той е мощен антиоксидант, както и има противовъзпалително действие.

Ползи за храносмилателната система

Тъй като краставиците са богати на  фибри, витамини и минерали, те могат да подпомогнат значително функциите на храносмилателната система. Ефективни са и срещу лениви черва.

Хидратират и освежават

Едва 5% от съдържанието на краставиците е сухо вещество, а останалото е вода, което означава, че те са чудесно средство да се освежим и хидратираме организма, особено, ако често пъти забравяме да пием достатъчно вода.

Краставиците разкрасяват

Тъй като в състава им се съдържат ключови съставки, използвани в козметиката за борба с бръчките и остаряването, като например витамин С, както и ниацин, рибофлавин, цинк, кафеена киселина, краставиците са чудесно средство за разкрасяване. Кожата ви ще стане гладка и мека, възпаленията ще бъдат спрени, а и бръчките ви ще намалеят. 

loading...

One thought on “6 неща, които ще се случат, ако ядете по 1 краставица дневно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *