Двете лекарства, които никога НЕ трябва да пиете срещу Ковид-19

Коронавирусът все още е заболяване, което не е докрай добре проучено от учените. Поради това хората, а и самите лекари, често допускат грешки при лечението му. Има някои лекарства, които могат да причинят тежки последствия, ако се комбинират при лечение на Ковид-19.

Докторът по медицина Джошуа Шафцин от детската болница в Синсинати е категоричен, че има няколко препарата, които задължително трябва да се избягват при болни от Ковид-19.

Преди всичко това са медикаментите против разстройство, които съдържат лоперамид, казва д-р Шафцин. Тези лекарства забавят работата на червата и пречат на организма да се пречисти от възпалението и бактериите. Повръщането и диарията, които са сред симптомите на коронавируса, показват, че стомашно-чревният тракт е в процес на изхвърляне на бактериите. Поради това е по-добре да не му пречим, а да приемаме повече вода.

Също така, д-р Шафцин е на мнение, че никога не бива да използваме инхалатори при Ковид-19. Ако нямате астма, те по-скоро биха ви навредили.

Д-р Шафцин заключва, че всеки един препарат, който има фенилефрин, е изключително опасен за хора с болно сърце. Много често това вещество се съдържа в спрейовете за нос, поради което следва да бъдем внимателни. Поради това той дава съвет подобни лекарства да се приемат само при лекарско наблюдение.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *