Това е рецептата с която Ваня Костова пребори диабета

В тази статия ще ви разкажем за естрадната звезда Ваня Костова, която успя да направи нещо страхотно за своето здраве. Нека дискутираме повече за това.

Говорейки днес почти изцяло за ковид пандемията, като че ли забравяме и за други коварни болести, каквато например е диабетът. Той може да доведе до страшни последици, ако не е диагностициран навреме и не се лекува правилно.

Според последните данни на Международната диабетна асоциация по света има 463 милиона възрастни пациенти с диабет тип 2. В България те са над 442 хиляди, като 1/3 от тях дори не подозират, че са болни.

Сред страдащите от това коварно заболяване е и певицата Ваня Костова, която мнозина помнят като звезда от „Тоника”. Тя също е с диабет, но вече успява да го контролира, благодарение на стар и изпитан начин.

Как се бори с диабета Ваня Костова?

За да не буди съжаление сред колегите и почитателите си, певицата дълго крие диагнозата си. Заболяването й обаче ескалира през 2013г. Тя трябва да прекара в болница почти 2 месеца под постоянно лекарско наблюдение заради много високите стойности на кръвната си захар.

Участвайки във формата „ВИП Брадър”, Ваня случайно научава от Стефан, половинката на тв водещата Гала, за много ефективен домашен лек за контролиране на диабет.

Певицата си прави от илача още в Къщата и започва да взема от него всеки ден. Веднага усеща, че има положителен резултат.

Каква е рецептата за лекарството против диабет 2?

Лекарството се приготвя от костилки на маслини. По-подходящи са черните маслини, защото са по-добре узрели.

Ще са ви нужни 70-80 костилки, които може да си събирате след всяко похапване. Поставете ги в 1 л вода и ги варете на умерен огън, докато остане 1/3 от сместа.

След изстиването на отварата я прецедете. Консумирайте от нея всяка сутрин на гладно по 3 ч.л. След една седмица кръвната ви захар ще бъде вече в нормите. 

Това обяснява и Ваня Костова, която изпробва тази рецепта пред очите на зрителите.

Как помагат маслините?

В 100 г маслини, каквато е препоръчителната доза дневно, се съдържат 13 г полезни мазнини, 8 г въглехидрати, 4 г фибри, 150 г калории и 1 г протеини.

Маслините са добър източник на мед, желязо, калций, натрий и витамин Е.

Препоръчително е също да се консумират по 3 стрити костилки на ден, което ще бъде достатъчно за:

– извеждане на токсините от организма;

– стимулиране на метаболизма;

– облекчаване на урологични и нефрологични неразположения.

Понеже костилките са много твърди, може да се запичат леко и след това да се стрият в хаванче.

Ако поглъщате цели костилките, те няма да се разградят в стомаха ви. Освен че няма да имате полза от тях, могат да ви причинят и проблеми на отделителната система.

Затова и в рецептата на Ваня Костова против диабет се варят, за да могат да се извлекат всички полезни вещества от тях, макар че и стрити, също биха имали същия лечебен ефект.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *