Андреа Банда Банда – да живееш заради киното

Тя е известна не с името, а с псевдонима си. Страстен киноман и влогър, Андреа Банда Банда „не изпуска от поглед пуканките си“.

Биографична скица

Андреа не е много словоохотлива по отношение на личния си живот. Родена е през април 1990 г. в семейството на милионера Красимир Влъчков. През 2009 г. завършва международната гимназия „Проф. д-р Васил Златарски“ в София.

Получава първата си видеокамера, когато е на 12 години и оттогава не се разделя с нея. Непрекъснато снима и пише истории. Решава да последва мечтата си и продължава образованието си в Royal Holloway University of London, специалност „Кино и телевизионни науки“.

Споделя, че й е било по-трудно да завърши гимназиалния етап от обучението си, защото постоянно е снимала и не ѝ е оставало време за учене. След дипломирането си започва стаж в голяма продуцентска компания на Острова. Скоро обаче се завръща в България и за кратко учи актьорско майсторство в НАТФИЗ.

Прочете още: Кой е гадже на Мария Бакалова?

Задължителна част от ежедневната ѝ рутина е гледането на филм или сериал. Любимият ѝ филм е „Гражданинът Кейн“, а влогърите, които следи са Кейси Неистат, Magi San, Крис Захариев и Котаракът Румен.

Андреа Банда Банда

От „Дръж ми пуканките“ до „На кафе“

След като завършва университета в Лондон, NOVA ѝ отправя интригуващо предложение и Андреа се връща в България. По време на следването си присъства на снимачната площадка на много продукции, където се ражда идеята за YouTube канала „Дръж ми пуканките“. Всяко видео е изпълнено с много „шегички“ и любопитни факти относно заснемането и актьорите.

В първите видеа никой не знае кой стои зад кадър, но впоследствие Андреа събира смелост да присъства и визуално. Видеата никога не са плод на импровизация – винаги са с написан сценарий, снимани и монтирани с внимание. Междувременно участва и в онлайн сериала „Апартамент 404“, но е убедена, че поканата ѝ за съводещ в „На кафе“ през 2018 г. се дължи именно на „Дръж ми пуканките“.

Андреа Банда Банда

Новият канал

Не е учудващ фактът, че Андреа не може да си представи живота без интернет. Провокирана от успеха на „Дръж ми пуканките“, тя развива нов канал, носещ нейното име, както и фейсбук и инстаграм акаунт. За най-големите киномани е предвидена и тайна група – „Бандата на пуканките“.

Видеата отново ще са фокусирани върху кино и сериали, но освен тях ще можем да видим и клипчета за интересни места, хора и случки. Основната цел на канала ще е забавлението.

Андреа Банда Банда е сценарист, оператор и режисьор. А когато не е зад обектива, е пред него. Несъмнено камерата е нейният живот. Самоопределя се като „“илно момиче с чувство за хумор“ и мечтае да има голямо и сплотено семейство.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *